„CÂMPUL TACTIC„, tranșat în Comisiei de control a SRI. Generalul Dumbravă confirmă existența unor echipe mixte DNA-SRI. DEZVĂLUIRI DE ULTIMĂ ORĂ!

Claudiu Manda, președintele Comisiei de control a activității SRI, a vorbit în această seară despre audierea de astăzi, întinsă pe parcursul mai multor ore, a generalului Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informaţii şi fost şef al Direcţiei juridice a SRI, cel care a stârnit numeroase controverse și interpretări spunând despre existența unui ”câmp tactic” în justiție. Reamintim că Daniel Dragomir a făcut în ultima perioadă o serie de dezvăluiri în care a vorbit despre hibele din justiție și despre binomul SRI-DNA.

Claudiu Manda a făcut o trecere în revistă despre subiectele pe care le-au abordat astăzi la Comisia SRI.Mai exact, despre cum erau aprobate mandatele de siguranță națională, despre vulverabilitățile la siguranța națională, despre existența unor echipe miste DNA-SRI, recunoscută de gen. Dumbravă, dar și despre controversatul câmp-tactic.

Despre câmpul tactic, generalul Dumvravă nu a negat articolul din presă, însă a precizat că nu vorbea despre influențarea justitiei si ca mai degrabă ar fi fost o măsură de precauție pentru ca inculpații să nu influențeze actul de justiție.

”Am discutat despre elemente care țin de activitatea curentă a domniei sale și a celei din trecut. Am discutat despre ce presupun mandatele de securitate națională, cum erau solicitate și cum erau aprobate de unitatea de Parchet. În cadrul Comisiei, mare parte dintre subiectele aduse în atenție era faptul că mandatele erau solicitate pe baza legii 51 și legii 535, unde se vorbește de acțuni de terorism, de spionaj. Dumbravă ne-a adus la cunoștină baza legală.”, a declarat Claudiu Manda.

Printre subiectele abordate s-a numărat și relația cu ANI, dacă SRI trimetea către ANI documentația cu totul. Dumbravă a spus că nu se ocupa de acest lucru.

Dumbravă a fost întrebat și dacă existau echipe mixte, iar acesta a răspuns afirmativ. Echipele SRI s-ar fi ocupat de suportul tehnic,logistic și juridic.

Cel mai important subiect abordat a fost ”Câmpul Tactic”.

”Dumbravă nu a negat articolul din presă, spune doar că în opinia sa atunci când vorbea de câmpul tactic nu se referea la influențarea justiției, ci mai degrabă de urmărirea ca alte persoane (inculpați) ar putea influența actul de justiție și că în acest sens era o implicare a SRI.”, a susținut Claudiu Manda.

Comisia parlamentară de control al SRI l-a audiat astăzi pe generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informaţii şi fost şef al Direcţiei juridice a SRI, devenit cunoscut după declaraţia potrivit căreia instanţele constituie ”câmp tactic” pentru SRI.

De ce a fost audiat gen. Dumbravă

Preşedintele Comisiei de control al SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), a afirmat că audierea lui Dumitru Dumbravă este necesară pentru a clarifica chestiuni aduse în discuţie la audierile precedente din cadrul comisiei.
”Sunt elemente care ţin de activitatea curentă, dar şi elemente care ţin de activitatea din trecut a domniei sale, când era şeful Direcţiei juridice şi sigur că sunt o serie de aspecte pe care cred că le putem lămuri cu domnia sa pentru că sunt cumva legate de activitatea domniei sale. Sunt lucruri de lămurit ca urmare a acestor sesizări apărute în comisie. Sunt destul de multe lucruri spuse în cadrul comisiei care au legătură cu domnul general Dumbravă şi pe care putem să le probăm prin discuţia cu domnul Dumbravă”, a declarat, marţi, Claudiu Manda.
Ce a dezvăluit Dumitru Iliescu despre Dumbravă și Kovesi
Fostul Şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, Dumitru Iliescu, susţinea, pe 23 octombrie, într-o postare pe Facebook, că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, împreună cu Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice a SRI, stabileau cine se ocupă de anumite dosare şi care era traseul acestora. "Doamna Kovesi, mergea la domnul general Dumbravă, împreună cu care stabilea cine construieşte dosarul, ce ofiţeri SRI vor elabora rechizitoriul, cărui procuror DNA îi va fi transmis acesta şi ce instanţă de judecată va prelua dosarul. De regulă, doamna Kovesi mergea la SRI, la domnul Dumbravă, sâmbăta pe la 09.00 h şi lucrau până la 14.00 h. În acest interval stabileau obiectivele şi modul de realizare a acestora în câmpul tactic, denumit justiţie".
Dragomir și lista celor 65 de persoane...

„Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane și, așa cum v-am promis la întâlnirea precedentă, structura acestor persoane, așa cum am reușit să o facem noi într-o analiză în cadrul Comisiei, este următoarea: ofițeri SRI și foști ofițeri SRI – 11 persoane; oameni de afaceri – 13 persoane; persoane din presă – 11 persoane; persoane din justiție – 12 persoane; persoane din politică – 15 persoane; persoane din administrație – 3 persoane, nu am putut să-i catalogăm nici la justiție, nici la politică, nici la oameni de afaceri”, declara pe 20 septembrie Manda, după ședința Comisiei SRI.