Evenimentul Zilei > Justitie > Claudiu Florică a „făcut potecă” la ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, înainte de licitaţia pentru licenţele Microsoft – RECHIZITORIU
Claudiu Florică a „făcut potecă” la ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, înainte de licitaţia pentru licenţele Microsoft – RECHIZITORIU

Claudiu Florică a „făcut potecă” la ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, înainte de licitaţia pentru licenţele Microsoft – RECHIZITORIU

Omul de afaceri Claudiu Florică a fost de 21 de ori la cabinetul fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, în perioada în care se pregătea licitaţia pentru licenţele Microsoft, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie.

„Din analiza registrelor de acces a persoanelor în incinta Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (…) pentru perioada 1 februarie 2009 – 5 iulie 2009 (până la închiderea licitaţiei), solicitate şi puse la dispoziţie de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a rezultat un număr de 21 de intrări ale inculpatului Florică Claudiu Ionuţ la cabinetul ministrului Sandu Gabriel”, se precizează în rechizitoriu.

Conform aceleiaşi surse, această situaţie confirmă declaraţiile martorilor care arată o implicare a lui Claudiu Florică în întocmirea documentaţiei pentru licitaţia „cu dedicaţie”.

„După cum se poate observa, Florică Claudiu Ionuţ a mers de un număr destul de mare la inculpatul Sandu Gabriel, în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, exact în perioada în care s-au purtat discuţiile privind întocmirea documentaţiei de atribuire aferentă licitaţiei organizată de minister, aspect ce susţine afirmaţiile martorilor audiaţi în cauză care au susţinut implicarea inculpatului Florică Claudiu Ionuţ în întocmirea respectivei documentaţii”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu, omul de afaceri Claudiu Florică şi Călin Tatomir, fost director general al Microsoft România SRL, au fost trimişi în judecată miercuri de procurorii anticorupţie în dosarul „Microsoft 3”.

Potrivit unui comunicat  al DNA citat de Agerpres procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Sandu, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, a lui Claudiu Ionuţ Florică, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, şi a lui Dinu Mihail Pescariu, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi spălare a banilor, dar şi a lui Călin Tatomir, la data faptelor director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi spălare a banilor.

Prejudiciul reţinut în dosar este în sumă de 51.396.344,76 euro şi reprezintă diferenţa dintre suma plătită de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (90.182.344,76 euro) şi suma care a fost facturată de către furnizorul de licenţe către S.C. Dim Soft S.R.L. (38.786.000 euro). Totodată, a fost creat în acelaşi cuantum un folos necuvenit în favoarea D.Con-Net AG.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: