Clanurile din Bârlad și Galați își impart supremația în stradă, cu topoare și săbii

Ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Clanurile din Bârlad și Galați se răfuiesc în stradă cu topoare și săbii, fără să le fie frică de nimeni și nimic. Sunt traficanți de droguri și minore , iar unii au conexiuni cu lumea interlopă din Dâmbovița și București.

Unul dintre clanurile foarte vechi din Bârlad este Dura. La bază este format din 16 frați care au reușit să strângă și acoloți. Drept urmare sunt într-un război continuu cu un alt clan de acolo. Este vorba despre clanul Răducanu. Între cele două grupări a avut loc și o confruntare cu arme albe, chiar de Crăciun în 2022.

Nu mai puțin de 5 persoane din ambele clanuri au ajuns la spiral. Preocupările infracționale au legătură cu trafic de persoane, minore, proxeenetism, dar și trafic de hașiș și etnobotanice. Ceva mai complicată este situația în Galați. Acolo clanul lui Nelu Ogeacă este faimos. Fiul acestuia a bătut anul trecut un polițist, dar autoritățile l-au acuzat doar de lovituri și alte violențe și nu de ultraj.

Atunci procurorii au argumentat că fapta nu ar avea legătură cu faptul că bărbatul bătut este polițist. Cert este că acest clan are legături și cu lumea interlopă de la Dâmbovița.

Clanurile din Galați, legături cu lumea interlopă din țară

Mai exact cu clanul Ghenosu, care îl are ca fin pe nimeni altul decât Nuțu Cămătaru. Cert este că din momentul 2021 când un membru al clanului Ogeacă a fost omorât de un rival, pe stradă, în orașul de la malul Dunării s-a cam făcut liniște. Clanurile există, dar nu mai sunt la fel de zgomotoase ca înainte.

Asta deși inclusiv Corduneni vin ocazional în Galați unde petrec alături de capii lumii interlope de aici. Alte grupări din galați sunt cele conduse de Ion Ijdileanu zis Țăranu, care se ocupă d etaxe de protecție. Un altul este Maricel Nicolau care de regulă dă bani cu camătă și apoi amenință cu răpirea copiilor victimelor.

Și mai există clanul Bua care se ocupă de înșelăciuni folosindu-se de oameni ai străzii sau care nu au rude. Astfel încât să nu poată fi ajutați în cazul în care refuză să colaboreze cu gruparea.