Evenimentul Zilei > Actualitate > Clanul care face legea în Piața Reșița. Fața neștiută a traficanților
Clanul care face legea în Piața Reșița. Fața neștiută a traficanților

Clanul care face legea în Piața Reșița. Fața neștiută a traficanților

La două săptămâni după ce ministrul Marcel Vela a declarat că a dispus o anchetă față de acuzațiile legate de traficul de țigări în Piața Reșița, polițiștii și procurorii DIICOT au descins la membrii unui clan celebru care coordona operațiunile

Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracțională de comercializare a țigărilor de contrabandă ce se desfășoară la o garsonieră pe care o deține la parterul unui bloc din apropierea pieței, acesta fiind sprijinit de alte persoane care în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra.

Pe de altă parte, celălalt lider coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet.

Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potențialii clienți, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări.

Totodată, cei aflaţi în afara amanetului asigură zona şi îl anunţă de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezență în zonă a organelor de poliție.

DIICOT mai precizează că activitatea de comercializare a țigaretelor se desfășoară și aici după un program strict, începând cu ora 08.00 și până în jurul orei 19.00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienți pe zi, iar prețul unui pachet de țigarete este de aproximativ 10 lei.

Anchetatorii au mai precizat că la sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 26 persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Liderul clanului care a stăpânit, nestinghrit, ani la rând, traficul de țigări din Piața Reșița este Lică Vancică, unul dintre cei mai bogați lideri interlopi din România.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE