Evenimentul Zilei > Actualitate > SITUAȚIE DEPLORABILĂ a clanului YAKUZA. Celebra grupare de MAFIOȚI este în CRIZĂ și a recurs la GESTURI EXTREME pentru a SUPRAVIEȚUI
SITUAȚIE DEPLORABILĂ a clanului YAKUZA. Celebra grupare de MAFIOȚI este în CRIZĂ și a recurs la GESTURI EXTREME pentru a SUPRAVIEȚUI

SITUAȚIE DEPLORABILĂ a clanului YAKUZA. Celebra grupare de MAFIOȚI este în CRIZĂ și a recurs la GESTURI EXTREME pentru a SUPRAVIEȚUI

Celebrul clan Yakuza se află în plină criză, așa că a fost nevoit să recurgă la gesturi extreme pentru a supraviețui. Au început să fure pepeni.

În prezent, Yakuza este în plină criză – criză pe mai multe planuri. Componența diferitelor grupuri care alcătuiesc sindicatul crimei a scăzut la un nivel record în 2017, însumând 34.500 de membri, potrivit datelor oficiale ale poliției japoneze, scrie Digi24.

Una dintre manifestările acestei posibile disoluții a clanului poate fi găsită la baza ierarhiei, unde membrii simpli „se zbat în sărăcie”.

În luna aprilie, un șef de bandă, Masato Gunji, a fost arestat în timp ce încerca să fure mâncare dintr-un supermarket din Nagoya.

O lună mai târziu, un alt lider de grupare afiliată clanului Yakuza se lamenta în mass-media japoneză, într-un interviu oferit postului național de televiziune NHK, de greutățile prin care trec, pe fondul schimbărilor demografice, grupările din zonele rurale slab populate unde sursele economice se diminuează accelerat. De aceea, în multe sate din Japonia membrii Yakuza prăduiesc recoltele.

Un fost gangster a recunoscut: pepenii sunt ținta lor preferată, chiar dacă efortul de a căra fructele de pe câmpuri este unul istovitor.