Clafoutis low carb, ca să-ți amintească de Franța fără să iei în greutate

Clafoutis low carb, ca să-ți amintească de Franța fără să iei în greutate

Îți place Franța, îți este dor de o excursie la Paris? Nu vrei sa mai gătești croissante sau tartele acelea atât de delicioase dar cu atât de multe calorii, mai ales după ce te-ai cântărit deunăzi și ai văzut cu cât a sărit acul cântarului?

Uite, atunci, o rețeta salvatoare: clafoutis low carb.

Se ia un blender în care pui 4 oua, 250 ml lapte de cocos, 50 gr de zahăr de mesteacăn/cocos/îndulcitor în cantitate echivalenta, 150 gr de fulgi de migdale măcinați în râșnița de cafea și trecuți prin sită (rezultă faină de migdale), 1 linguriță de vanilie, (am folosit un plic de aroma naturală vanilie Bourbon) și un praf de sare și le mixezi.

Iei o tavă o tava rotundă,de tartă, o ungi cu puțin ulei de cocos/ulei de floarea soarelui și torni amestecul din blender.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adaugi, apoi, fructe de pădure (proaspete sau decongelate și scurse bine). Dai la cuptor timp de 35-40 minute, la 175 grade, iar la final îți rezultă clafoutis low carb. După ce scoți prăjitura de la cuptor, o lași să se răcească, cam cinci minute și pudrezi cu zahăr.

Și cam asta este tot.

Cum o servești și, mai ales, cu cine, te privește. Dar, cu siguranță dorul de Franța se mai ostoiește, iar a doua zi nu mai ai suprize la cântar.