Consiliul Judeţean Constanţa nu s-a constituit parte civilă în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de către DNA pentru un prejudiciu de opt milioane de euro, precizând că va intenta acţiune civilă după ce o decizie a instanţei va confirma că instituţia a fost păgubită.
Consilierii judeţeni au avut pe ordinea de zi a şedinţei din 22 aprilie discutarea unei adrese a DNA Constanţa, procurorii dorind să afle dacă în cadrul procesului penal în care este judecat preşedintele suspendat al CJ Nicușor Constantinescu pentru un prejudiciu de opt milioane de euro Consiliul Judeţean Constanţa se constituie sau nu parte civilă, transmite corespondentul Mediafax.
- Vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir, a propus celor prezenţi ca instituţia să nu se constituie parte civilă la acest moment, ci să intenteze acţiune civilă la finalul procesului penal atunci când se va afla dacă există un prejudiciu şi cât este acesta.
Potrivit mediafax.ro, consilierii PNL au propus să se voteze şi dacă se constituie Consiliul Judeţean parte civilă la acest moment, aceasta fiind respinsă la vot cu zece voturi "pentru" şi 24 "împotrivă". Iniţiativa lui Cristinel Dragomir a fost apoi supusă votului consilierilor judeţeni, fiind aprobată în unanimitate.
"Noul Cod de Procedură Penală prevede posibilitatea ca partea vătămată să se poată constitui parte civilă pe timpul procesului sau să intenteze o acţiune civilă după terminarea procesului când s-a stabilit şi dacă există un prejudiciu sau nu. Consilierii judeţeni au votat un proiect de hotărâre în care s-a specificat că după terminarea procesului penal dacă va fi stabilit vreun prejdiciu Consiliul Judeţean să acţioneze în civil pentru recuperarea acestui eventual prejudiciu”, a declarat Cristinel Dragomir la finalul şedinţei Consiliului Judeţean.
Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu în stare de arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, din care două în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese (nouă infracţiuni, din care cinci în formă continuată).