Evenimentul Zilei > Social > Concedieri masive în Poliția Locală: ”Trebuie să știe să scrie și să citească”
Concedieri masive în Poliția Locală: ”Trebuie să știe să scrie și să citească”

Concedieri masive în Poliția Locală: ”Trebuie să știe să scrie și să citească”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, este decis să reformeze Poliția Locală. În opinia sa, cei care nu ştiu să scrie şi să citească nu au ce căuta în poliție deoarece nu pot înțelege legile pe care trebuie să le aplice.

Consiliul Local Sector 6 a adoptat, joi, proiectul privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6.

Prin proiectul supus ordinii de zi, aproape 100 de poliţişti vor pleca din funcţii. Au fost 9 voturi împotrivă, exprimate de grupul PSD, în timp ce pentru aprobarea proiectului au votat 16 consilieri locali.

Primăria Sectorului 6 concediază 100 din cei 400 de polițiști locali

Reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor s-au opus reorganizării Poliţiei Locale şi au ridicat obiecţii la proiectul de hotărâre, în timp ce primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a susţinut că prin reorganizare se va face şi o reformă a instituţiei.

Cei mai buni 300 din aceştia 400 rămân. Şi cu ei vom reforma şi vom aduce la masă Poliţia Locală. E un proces de reformă. (…) Trebuie să fac ceva. Oamenii vor intra în cursuri de formare, vor fi formaţi pe lege, pe comunicare”, a declarat Ciucu.

El a afirmat că angajaţii de la Poliţia Locală „încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană”.

Ciucu: „Nu ştiu să scrie şi să citească şi sunt puși prin şpăgi”

Primarul a afirmat că angajaţii de la Poliţia Locală „încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană”. Mai mult, acesta acuză că Poliţia Locală a fost penetrată prin şăgi care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6 şi a ajuns o ruşine. Din acest motiv  se va face o curăţenie, spunând că abia aşteaptă testele să vadă dacă scriu corect.

Ciprian Ciucu: Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înțeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi. Atât de simplu e – de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română, pentru că Poliţia Locală, pentru că încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin şpăgi care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6 şi a ajuns o ruşine”, a mai spus primarul Sectorului 6.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: