Evenimentul Zilei > Politica > Ciucu se dezice de Nicușor. Și nici nu au cântat cocoșii de trei ori
Ciucu se dezice de Nicușor. Și nici nu au cântat cocoșii de trei ori

Ciucu se dezice de Nicușor. Și nici nu au cântat cocoșii de trei ori

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, se dezice de primarul general, Nicușor Dan, fostul său aliat, și îl arată ca responsabil pentru rezolvarea problemelor cu termoficarea din zona Militari.

Ciprian Ciucu susține că primarul general, trebuie să rezolve situația din cartierul Militari, unde un furnizor privat a oprit furnizarea de căldură și apă caldă. Aceasta deoarece nu și-a încasat banii de la Termoenergetica.

„Am nenumărate sesizări primite. Cu toate că primăria de sector nu se ocupă cu termoficarea și nu avem practic nicio competență în domeniu. Oamenii înțeleg că primarul de sector trebuie să îi reprezinte în fața primarului general și îmi scriu și mie. Știu de situație încă de când ea a apărut, sunt în contact cu conducerea Termoenergetica și cu ministrul Energiei, colegul meu Virgil Popescu, și am discutat situația, ce se poate face”, a declarat Ciprian Ciucu, la B1 TV.

El spune că cel ce trebuie să rezolve situația căldurii din Militari este primarul general, Nicușor Dan. El spune că responsabilitatea este a Primăriei Generale care nu a achitat facturile furnizorului privat din Sectorul 6.

„Din păcate, cel care are cheia la această situație este exclusiv primarul general Nicușor Dan. Din câte am înțeles, unul dintre motivele principale pentru care acest furnizor privat de energie termică a oprit furnizarea apei calde și a căldurii în Sectorul 6 în zona Militari este faptul că Primăria Capitalei nu a achitat facturile, deci are întârzieri la plăți. Omul nu își permite și nu are de unde, înțeleg, în acest moment să facă reaprovizionarea cu energie, cu gaz, pentru că nu are banii plătiți”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Nicusor Dan

Ciprian Ciucu îi dă lecții lui Nicușor Dan

În opinia sa, rezolvarea situației legată de termoficare constă într-o rectificare a bugetului, pentru asigurarea fondurilor necesare, la nivelul Consiliului General. O altă opțiune ar fi ca primarul general, Nicușor Dan, să dispună celor de la Termoenergetica să-și plătească datoriile

„Țevile ar trebui să reziste indiferent de unde vine energia, dacă vine de la acest privat sau dacă vine din altă parte. Trebuie oricum făcută o evaluare, adică să vedem, este vorba de alte magistrale, vă dați seama că nu mă pricep eu la aceste lucruri, dar am să vorbesc cu directorul Termoenergetica, fosta RADET, ca să îmi explice și mie.

Ideea este că, până una alta, ca să fim siguri, ar trebui, totuși, ca Consiliul General să se vadă săptămâna viitoare și, dacă nu sunt bani, să se facă o rectificare sau cel puțin primarul general să dispună ca Termoenergetica să plătească acest furnizor care este privat, dar livrează în sistemul public”, a mai spus edilul din Sectorul 6.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: