Nicolae Ciucă a declarat, sâmbătă, la Dăbuleni în judeţul Dolj, că în zona Olteniei nimeni nu vorbeşte despre digitalizare, în timp ce în alte regiuni, cu administraţii liberale, digitalizarea a fost deja implementată cu succes.
De asemenea, Nicolae Ciucă a mai subliniat că „foarte mulți oameni vor schimbarea. Ei așteaptă de la noi ceva mai bun. Asta este România, cu ardeleni, bănățeni, munteni, olteni, moldoveni, toți laolaltă și toți odată”.
Nicolae Ciucă: Suntem apărătorii investițiilor, a capitalului românesc
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, împreună cu secretarul general al PNL, Lucian Bode, a efectuat sâmbătă o vizită în judeţul Dolj pentru susţinerea candidaţilor liberali la alegerile locale din 9 iunie.
Nicolea Ciucă: „Asta este România, cu ardeleni, bănățeni, munteni, olteni, moldoveni, toți laolaltă și toți odată. Suntem apărătorii investițiilor, a capitalului românesc. Sunt foarte mulți oameni, ei vor schimbarea, ei așteaptă de la noi ceva mai bun*
Asta înseamnă administrație liberala, să îți pese de oameni, să înțelegi că dezvoltarea locală asigura bugetul localității. PNL trebuie să fie prin primarii și consilierii lui legătură directă la cerința oamenilor”, a mai subliniat liderul PNL.
Liderul PNL: Suntem promotorii inițiativelor particulare
Liderul PNL a mai subliniat faptul că: „Mi-a plăcut că domnul secretar general, doamnelor, domnilor, dragi olteni, ați văzut că aducem aici langa noi pe cineva care să ne îndrăgească graiul. Asta este România cu ardeleni, bănățeni, munteni, olteni, moldoveni, toți laolaltă și toți odată. Ieri a fost ziua PNL și am fost la Florica și în Argeș. Am vorbit despre ceea ce înseamnă valorile PNL. Valorile PNL nu s-au alterat, din 1875 până astăzi.
Suntem aceiași păstrători si apărători ai credinței noastre creștine. Suntem aceiași păstrători ai valorilor familiilor și comunităților noastre, ai libertății individuale. Suntem promotorii inițiativelor particulare, mediului de afaceri. Suntem apărătorii investițiilor, a capitalului românesc. Acesta este PNL și așa va rămâne și de acum înainte”, a mai spus fostul premier.
Și continuă: „Îmi aduc aminte 2020 când am venit în campanie la Dăbuleni și am desfășurat activitatea în interiorul localitatii. Diferența de atunci și până acum este pusă de prezența celor care vor să sprijine pe candidatul nostru la orașului Dăbuleni, a domnului Nicusor Rosca, candidat la CJ, Este o mare diferență, este o expresie de voință, în Dolj este nevoie de schimbare. Toate aceste chestiuni au fost punctate și de către Marian Nanu, de către domnul Roșca.
De fiecare dată la patru ani se vine și se vorbește de o serie întreagă de promisiuni. Din păcate în sudul țării vorbim de aceleași promisiuni, apă, asfalt, canal. Venim din Ardeal, vorbim de fonduri europene de miliarde de euro. Doar Clujul are proiecet de 4, 2 miliarde de euro. Nivelul de dezvoltare, Cluj este în primele 10 județe din Europa.
Acesta este potențialul județului Dolj? județ care a avut industrie? Care a știut să facă agricultură? Aici se făceau locomotive, aveam combinat chimic, se produceau utilaje grele, despre ce putem să vorbim mai mult? Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, trebuie sa ne îndreptăm către cei care venim să le cerem votul cu alte lucruri, servicii, educație, investiții”, a mai transmis Nicolae Ciucă.
Vin cu două chestiuni care au dus la dezvoltare
Nicolae Ciucă mai aspus în discursul său de la Dăbuleni că „Au reușit să atragă investiții, să aducă plus valoare, primăriile de orașe, comune, cu investitorii, cu mediul de afaceri cu tot ceea ce înseamnă educație, campusuri de pregatire profesională, să introducă în curricula acele pregătiri cerute de investitori.
Astfel încât acestea să nu fie doar posesori de diplomă, ci să meargă să producă dezoltare. Asta se întâmplă în județele care au înțeles acest lucru, din păcate acești piloni sunt puțini. La Brașov când am fost, putem vorbi de un ax central, un pol de dezvoltare economica, avem Sibiu, Brasov si Alba.
Dacă tragem o diagonală, cum este crucea Sfântului Andrei, găsim autorități locale liberale. Când venim către sud-vest nu mai putem sa vorbim nici de liberalism, ne duce către imposibilitatea de a vorbi despre dezvoltare și progres economic. Aici vorbim de cu totul alta culoare
La Dăbuleni, domnul Nanu, domnul Rosca, uitati-va în sală! Sunt foarte mulți oameni, ei vor schimbarea, ei așteaptă de la noi ceva mai bun, Suntem cu ei la masă și așteaptă de la noi să le dăm ceva mai bun. Nu poți să faci aceasta chestiune fără o perspectiva de dezvoltare, dacă nu exista vreo dezvoltare de educație, servicii medicale”.
În Oltenia nimeni nu vorbește de digitalizare
Ciucă le-a spus celor prezenţi cât de importantă este digitalizarea şi că aceasta deja funcţionează foarte bine în alte regiuni ale României.
„În celelalte regiuni unde avem administrație liberale, oamenii nu mai pleaca de acasă. Unde rămânem? Rămânem de ceea ce înseamnă dezvoltarea țării, nu asta trebuie să se întâmple. Dacă tinerii au așteptări de la noi, luați-i în echipa și folosiți-i, folosiți-le energie și inițiativa. Doar așa putem sa ne dezvoltăm și să progresăm.
La Rojiște primar liberal a înțeles că doar prin investiții poate să își dezvolte localitatea, nu este o comună mare, dar a văzut că acolo terenul care se desertifica este foarte bun pentru cultura sparanghelului. A vorbit cu oamenii și acum este unul dintre cei mai producători de sparanghel. A înțeles că dacă nu are altceva de făcut, poate să crească găini pentru ouă”, a mai spus Ciucă.
Nicolae Ciucă: PNL trebuie să fie prin primarii și consilierii lui legătură directă la cerința oamenilor
„A înțeles că pe malul Jiului se poate cultiva orez, a adus investitorii, a dezvoltat orezărie, de aici România exportă orez. Asta înseamnă administrație liberala, să îți pese de oameni, să înțelegi că dezvoltarea locală își asigura bugetul localității.
PNL trebuie să fie prin primarii și consilierii lui legătură directă la cerința oamenilor. Aceasta este PNL. În Dolj sunt 130.000 de hectare supuse deșertificării. A venit aici la impaduriri si președintele României. Din păcate doar 1000 de hectare s-au împădurit.
Sunt convins că Marian Nanu, Nicușor Roșca se vor înșuruba serios la treabă pe proiectele care vizează nevoile oamenilor cât și specificul regiunii lunii Dunarii. Aveți doar să mergeți să vorbiți cu oamenii, să-i convingeți pe oameni , de proiectele concrete. Toată lumea vorbește că este nevoie de schimbare
Am schimbat, dar nu e nevoie doar de schimbare, este nevoie să și facem ceva după schimbare. Carol I cand a venit în țară a trecut prin Dăbuleni, unii erau nemulțumiți ca ne vine un conducător străin. Nobilii inițiaseră un fel de răscoală, o grevă a grănicerilor. I-a rămas în minte evenimentul respectiv, și de fiecare data când semna un contract, un act administrativ, întreba: dar Dabulenii ce fac?Mă bucur ca ne-am revazut, vă doresc cele bune!”, a concluzionat Nicolae Ciucă.