Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu și Iohannis au discutat despre condamnarea din SUA. Ce reacție a avut președintele
Cîțu și Iohannis au discutat despre condamnarea din SUA. Ce reacție a avut președintele

Cîțu și Iohannis au discutat despre condamnarea din SUA. Ce reacție a avut președintele

Premierul Florin Cîţu a afirmat că a discutat joi cu preşedintele Klaus Iohannis despre episodul condamnării sale în Statele Unite, iar şeful statului nu i-a reproşat faptul că nu i-a spus despre acel eveniment.

Și pentru că Iohannis nu i-a reproșat nimic, cea mai mare supărare a primului ministru este că membri ai PNL îl tot critică preluând „retorica PSD”.

Aflat într-o emisiune la TVR 1, premierul a fost întrebat dacă preşedintele i-a reproşat faptul că nu l-a anunţat despre condamnarea primită în SUA în urmă cu 21 de ani.

„Nu. Am discutat despre eveniment şi atât. Nu a fost niciun reproş”, a răspuns Florin Cîţu.

„Preşedintele Klaus Iohannis a fost mai mult o inspiraţie pentru mine”

Pe de altă parte, Cîţu a fost întrebat dacă s-a simţit încurajat de preşedinte în campania pentru şefia PNL.

„Preşedintele Klaus Iohannis a fost mai mult o inspiraţie pentru mine. Nu. Încurajat, bineînţeles, pentru că am o relaţie, şi s-a văzut, o relaţie bună cu domnul preşedinte, dar este mai mult o inspiraţie, pentru modul în care a ales să facă politică în România. După ani de zile, în care am avut acel tip de politician vechi şi preşedinte, a venit şi a schimbat şi imaginea Preşedinţiei, dar şi modul în care se face politică în România, de aceea am spus că este o inspiraţie pentru mine”, a spus premierul.

Pe de altă parte, el a criticat faptul că membri din PNL ar fi preluat „retorica PSD”.

„Critici vor fi întotdeauna, şi la PSD este plin de critici. Ceea ce este trist este să vezi că retorica celor de la PSD este preluată şi de unii dintre colegii din PNL, atunci este trist”, a afirmat şeful Guvernului, potrivit Agerpres.

Congresul PNL din 25 septembrie vor participa 5000 de delegați însă numărul va fi decis în funcție de situația pandemică din București. Dacă Capitala va rămâne în scenariul verde, atunci ar putea participa toți delegații, vaccinați sau cu test, însă numărul lor se va reduce dacă rata de incidență va crește.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: