Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu lasă mașina și merge pe jos la Guvern. „Îmi iau o geaca. Nu e ceva nou pentru mine”
Cîțu lasă mașina și merge pe jos la Guvern. „Îmi iau o geaca. Nu e ceva nou pentru mine”

Cîțu lasă mașina și merge pe jos la Guvern. „Îmi iau o geaca. Nu e ceva nou pentru mine”

Premierul Florin Cîțu se alătură campaniei „Vinerea Verde”. Acesta a declarat că va renunța la mașină și va merge pe jos la Guvern.

Premierul Florin Cîțu se alătură campaniei „Vinerea Verde. Premierul României, Florin Cîțu a declarat că vineri va renunța la mașină și va merge pe jos până la Guvern. Întrebat de jurnaliști dacă va merge pe jos chiar dacă va ninge, premierul a oferit un răspuns surprinzător și amuzant. „Da, merg tot pe jos. Îmi iau o geaca. Merg pe jos de foarte multe ori. În timpul săptămânii, când vremea e frumoasă, merg pe jos. Așa voi merge și vineri, nu e ceva nou pentru mine”, spune Florin Cîțu.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a susținut miercuri o conferinţă de presă cu ocazia lansării Campaniei „Vinerea Verde-Stop! Azi, maşina stă pe loc!”, o iniţiativă care îşi doreşte să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot în ţară.

Premierul Florin Cîțu se alătură campaniei „Vinerea Verde”

„Vinerea Verde este un program pe care îl lansăm, o iniţiativă cetăţenească pe care o lansăm astăzi la Ministerul Mediului datorită faptului că din ce în ce mai mult se constată această presiune asupra mediului înconjurător, presiune exercitată de fiecare cetăţean prin amprenta de carbon pe care o lăsăm cu toţii în urma noastră în activitatea noastră zilnică. Cea mai importantă parte a acestei amprentei de carbon vine din mobilitate şi în proporţie de peste 60% poluarea aerului din marile oraşe se datorează traficului şi nici Bucureşti, nici celelalte oraşe mari din ţară nu fac excepţie din acest punct de vedere. În mod tradiţional din păcate soluţia în România pentru decongestionarea traficului a fost crearea unor reţele suplimentare de drumuri prin care am crescut şi mai mult numărul de maşini care circulă în aceste oraşe”, a anunţat ministrul Mediului.

Prima categorie vizată de campanie sunt angajaţii din instituţiile publice.

CITEȘTE ȘI Deputații au decis. Modificări pentru „kurzarbeit”. Alertă pentru milioane de angajați

CITEȘTE ȘI Premieră în sistemul medical. O pacientă COVID a născut patru copii sănătoși

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: