Evenimentul Zilei > Actualitate > Certificat verde și la intrarea în magazine. Măsura care aruncă în aer România
Certificat verde și la intrarea în magazine. Măsura care aruncă în aer România

Certificat verde și la intrarea în magazine. Măsura care aruncă în aer România

Premierul Florin Cîțu a dat, joi, asigurări că încă nu se gândeşte la carantinare, ca principală măsură de combatere a crizei sanitare prin care trece România odată cu valul patru al pandemiei. El ia în calcul introducerea certificatului verde COVID pentru acces la toate activitățile economice.

Premierul demis solicită introducerea certificatului verde COVID „cât mai rapid”, inclusiv pentru accesul în magazine.

Întrebat despre o posibilă carantinare a Capitalei și a județului Ilfov, Cîțu a spus, la finalul ședinței de joi a Guvernului, că nu ia în calcul o astfel de măsură, pentru că nu a funcționat nici anul trecut.

„Nu vorbim de carantinare, dar ne uităm la măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Una ar fi impunerea certificatului verde pentru orice activitate din România. Cred că, dacă vrem să avem economia deschisă, e o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat de reducerea orelor de activitate în weekend pentru diverse sectoare. La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde.

Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a afirmat Florin Cîţu.

Angajații care nu sunt vacinați și nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate public și privat vor trebui să se testeze pe banii lor

„Alături de patru membri ai guvernului, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode, am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament Pe scurt, angajații care nu sunt vacinați și nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate public și privat vor trebui să se testeze pe banii lor”, a anunțat premierul demis Florin Cîțu.

În acest sens, Cițu declară că momentan este „doar o propunere” pe care a discutat-o cu ministrul Sănătății, cu care va merge inclusiv în grupurile parlamentare.

Conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare în București continuă să crească și a ajuns joi la 15,42 la mia de locuitori, față de 15,1 cât s-a înregistrat cu o zi în urmă.
Capitala şi Județul Ilfov sunt cele mai afectate de valul patru al pandemiei de coronavirus. Spitalele nu mai fac faţă, iar şcolile se închid una după alta. Medicii fac apel la vaccinarea rapidă a populaţiei şi chiar cer lockdown.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: