Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cîțu, o samă de cuvinte pentru istorie
Cîțu, o samă de cuvinte pentru istorie

Cîțu, o samă de cuvinte pentru istorie

Nu știu ce va reține istoria din toată tevatura politică din ultimele luni, dar ar fi păcat să se piardă cuvintele lui Florin Cîțu, rostite după ce s-a autoconsolat cu postura de premier din umbră:

„Eu vreau să îî asigur pe români că această coaliție nu este o coaliție necondiționată. Voi monitoriza modul în care această coaliție va funcționa și mă voi asigura că interesele românilor nu vor fi niciodată puse sub semnul întrebării sau că stabilitatea financiară, economico-financiară a României va fi pusă în pericol (…)

Principiile liberale, vom lupta în continuare pentru ele, le-aţi văzut, sunt în programul de guvernare și ne-am luptat pentru și întotdeauna ne vom lupta pentru aceste principii liberale în această coaliţie”.

După ce am scăpat de grija că interesele românilor și principiile liberale ar fi rămas orfane, putem să ne luăm popcorn, ca Victor Ponta în campania pentru turul doi din 2014, și să asistăm relaxați cum ni se sifonează miliardele din buget și PNRR către pușculițele de partid.

Dacă din buget e greu de crezut că vom rămâne cu ceva și pentru nevoile reale ale României și românilor, PNRR ne dă speranțe reale.

Nu pentru că n-ar mai fi ai noștri băieți deștepți, ci pentru simplu fapt că ne-a pus Bruxellesul atâtea condiții ca să ajungem la cașcaval că ne vom uita la ălea 29 de miliarde ca mâța la calendar.

Și cum ar putea fi altfel când, din exercițiul financiar 2014-2020, absorbisem până la 29 octombrie 2021 puțin peste jumătate din Fondurile Europene Structurale și de Investiții puse la dispoziție.

Adică 53,53% din totalul celor 30,9 miliarde de euro alocate țării noastre.

Aproape că ne-am recuperat contribuția.

Bravo, nouă!

Dacă ingineriile prin care se fac bani frumoși la guvernare de la Dezvoltare, Apărare, Mediu etc. au intrat deja în banalitate, rămâne să ne dumirească Gabriela Firea cum se poate ciupi de la Familie…

Să sperăm că ne învață ceva nou și nu ne ia iarăși, ca la Primăria Capitalei, cu ochelarii și excursiile de sănătate în Grecia pentru pensionari, sau cu programul de însămânțare artificială la om…

Opoziția pe care USR o va face guvernului Ciucă se anunță mai viguroasă decât o măciucă.

Anca Dragu a dat, deja, tonul considerând insultător faptul că la discuțiile de la Cotroceni privind nominalizarea unui premier au fost prezenți numai bărbați.

Noroc cu prezența Gabrielei Firea în cabinet, că altfel iar eram de râsul lumii „civilizate” cu egalitatea noastră de gen

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: