Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu l-a păcălit pe Barna ca pe ultimul amator. Copreședintele USR PLUS a răbufnit
Cîțu l-a păcălit pe Barna ca pe ultimul amator. Copreședintele USR PLUS a răbufnit

Cîțu l-a păcălit pe Barna ca pe ultimul amator. Copreședintele USR PLUS a răbufnit

Dan Barna consideră că a fost păcălit de Florin Cîţu, iar coaliția de guvernare nu a funcționat așa cum și-a imaginat. Acesta a declarat că premierul nu își respectă partenerii de coaliție.

Dan Barna simte  că a fost trădat de Florin Cîţu atunci când a fost formată coaliţia de guvernare.

Dan Barna a spus a avut încredere în Florin Cîţu

Dacian Ciolos, Dan Barna

„La momentul acela nu îl cunoşteam pe Florin Cîţu, decât din Parlament, ne-am văzut de două – trei ori, ne-am salutat de câteva ori, dar miza în această situaţie a fost faptul că Florin Cîţu părea un premier reformator, mai aproape de nevoia aceasta a României de schimbare, de reformă, percepţie pe care am avut-o cu toţii sau foarte mulţi dintre noi la momentul constituirii acestei coaliţii.

Până la urmă, e o chestiune de competenţă umană de a putea înţelege cum se conduce o coaliţie. Dacă nu îţi respecţi partenerii de coaliţie, nu ai cum să funcţionezi, de fapt de aici vine problema de fond, ideea că acest cabinet e pe nume personal, ori nu poate fi pe nume personal cât el se sprijină pe voturile a trei parteneri şi nu pe ale unuia singur”, a spus Dan Barna, la Europa FM.

România este în criză politică

“Un scenariu ar fi acesta, de vot al moțiunii, alt scenariu este să avem o amânare a Curții Constituționale, a deciziei, și moțiunea să ajungă să fie votată după congrese, asta înțeleg că este strategia celor de la PNL, sau varianta cea mai neagră pentru România, este ca moțiunea să fie îngropată, să se inventeze un pretext conform căruia dreptul la moțiune este unul de chef  al căror care o verifică.Se creează un precedent periculos pentru orice majoritate viitoare să refuze și acest drept care este expres trecut în Constituție, de aia e o încălcare grosolană a statului de drept în acest moment.”, a transmis Barna

Dacian Cioloș „a scăpat porumbelul”

Dacian Cioloș a recomandat vineri ca asigurare a îndeplinirii reformelor USR PLUS ca formațiunea să dea viitorul premier, iar PNL să primească șefia Senatului și Camerei Deputaților.

„Sensul existentei politice a USR PLUS e de a schimba sistemul, de a-l moderniza si reforma. Daca avem garantii ca putem face aceste reforme are sens sa rediscutam de o reintrare la guvernare, dar asta presupune sa ne luam aceste garantii.

Va lansez o idee provocatoare, cea mai buna cale sa luam aceasta garantie este sa le propunem celor de la PNL si UDMR sa facem o propunere de premier. Este putere de impartit, Senatul si Camera Deputatilor sunt structuri cu putere asa incat poate exista un echilibru. Daca nu vom avea garantia ca putem face reforme, decat sa fim un partid umbra al PNL-ului care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gandim la opozitie”, a spus Co-președintele USR-PLUS.

Florin Cîțu s-a declarat nemulțumit de acțiunile celor din partid.

„Eu credeam că suntem la masă cu un partid pro-european, un partid care nu susține violența de niciun fel. Din păcate se pare că m-am înșelat”, spune Florin Cîțu.

Premierul a declarat și o parte din persoanele care erau la ședință joi nu au purtat masca de protecție. Acesta a transmis autorităților senatorii și deputații trebuie amendați.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: