Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu îi asigură pe români că există bani pentru pensii. Afirmațiile Ralucăi Turcan, demontate punct cu punct
Cîțu îi asigură pe români că există bani pentru pensii. Afirmațiile Ralucăi Turcan, demontate punct cu punct

Cîțu îi asigură pe români că există bani pentru pensii. Afirmațiile Ralucăi Turcan, demontate punct cu punct

Lăsată fără fotoliu în noul guvern, Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, a declarat, luni, că România nu va mai avea bani de pensii și alocații, întrucât fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la rectificarea bugetară. Răspunsul premierului interimar, Florin Cîțu, nu a întârziat.

Turcan a lansat mai multe atacuri la adresa premierul interimar Florin Cîțu. Ea a afirmat că premierul interimar și șeful său de partid „e dispus să joace la poker până și banii de pensii”.

Mai mult, ea s-a plâns și de faptul că o echipă de control de la Ministerul de Finanțe a venit în inspecție la Ministerul Muncii. În final i-a cerut demisia.

„Este ministrul Muncii, să-şi asume dacă nu mai sunt fonduri”

Cîţu a replicat că „Doamna Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus, putea să vină astăzi la şedinţa BPN, nu în presă. Vom discuta aceste lucruri în BPN. Este ministrul Muncii, să-şi asume dacă nu mai sunt fonduri”. Iar în opinia sa, controalele reprezintă ceva firesc.

„Da, sunt controale care se fac pe legea 109 și am văzut, ieri, doamna Turcan a stat un an în Guvern și nu înțelege cum se fac lucrurile. Au fost controale și la Finanțe, au fost amendați și cei din Finanțe de cei de la Finanțe. Dacă legea este încălcată oriunde, acesta este rolul lor.

Nu (n.r. sunt suspiciuni de încălcare a legii), ei le fac de fiecare dată când sunt numiri pe 109.
Au loc la toate Ministerele, inclusiv la Ministerul Finanțelor de cei de la Finanțe, nu este nicio coincidență. Acum a venit momentul”, a afirmat Cîțu.

Cîțu îi asigură pe români că există bani pentru pensii

Întrebat dacă sunt bani de pensii, premierul interimar a spus cu convingere: „Bineînțeles că sunt! Eu vă aduc aminte cum am preluat noi situația în 2019, când am preluat Ministerul Finanțelor, și o să vă anunț că după, în câteva zile, o să prezint și cum las România după doi ani de zile. Atunci, aveam facturi neplătite de 7 luni de zile, nu erau bani nici de pensii, nici de salarii în buget, a trebuit să-i punem. O să vedeți că acum sunt și pot să meargă mai departe”.