Evenimentul Zilei > Politica > Cîţu, despre moţiunea de cenzură: Eu cred că va fi o propunere a PSD susţinută de USR si AUR. Liberalii, amenințați cu excluderea din PNL
Cîţu, despre moţiunea de cenzură: Eu cred că va fi o propunere a PSD susţinută de USR si AUR. Liberalii, amenințați cu excluderea din PNL

Cîţu, despre moţiunea de cenzură: Eu cred că va fi o propunere a PSD susţinută de USR si AUR. Liberalii, amenințați cu excluderea din PNL

Florin Cîţu a vorbit luni despre moţiunea de cenzură spunând că parlamentarii PNL vor participa marţi la plenul reunit unde va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură, însă nu o vor vota.
Întrebat care este planul în caz că moţiunea va trece, premierul a spus: „Am citit moţiunea de cenzură. PSD spune aşa – incompetent ministrul Sănătăţii, incompetent ministrul Investiţiilor, incompetent ministrul Economiei. Dar mâine vine USR şi spune ca PSD da, ministrul Economiei incompetent, ministrul Transporturilor incompetent. Dar Drulă va veni mâine şi va vota împotriva lui Drulă”.

Şi continuă: „Parlamentarii PNL vor participa la moţiuena de mâine dar nu vor vota. Aceasta e decizia luată azi în BEx. Celelalte discuţii au fost politice referitoare la strategia noastră în perioada următoare. PNL va avea întotdeauna o propunere de premier. Va fi o decizie a Biroului Politic. Consiliul Naţional a luat decizii şi ştiţi că preşedintele partidului este propunerea de premier.

Avem nişte partide iresponsabile care aruncă România în haos. Eu vă spun că PNL va fi întotdeauna responsabil, toate scenariile sunt pe masă, mai puţin o colaborare a PNL cu USR. Nominalizarea e decizia domnului preşedinte Klaus Iohannis”.

Ce va face  dacă va trece moţiunea de cenzură

Florin Cîţu a fost întrebat care va fi planul său şi dacă va fi o altă propunere de premier, în acest context, a făcut câteva precizări:

De mâine, dacă trece această moţiune, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliţie condusă de PSD-USR-AUR dacă au plan. Eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul şi să se uite cum rămâne ţara în haos. Dar repet, după moţiunea de mâine toate sunt valabile. Eu cred că va fi o propunere a PSD susţinută de USR si AUR”, a explicat noul președinte al liberalilor.

Ce se va întâmpla cu liberalii care vor vota moţiunea

El a mai spus că nu crede că există vreun parlamentar liberal care să voteze o moţiune, însă dacă se va întâmpla acest lucru, atunci vor fi decizii şi discuţii în BPN al PNL referitor la o posibilă excludere din partid.

Întrebat dacă are emoţii cu privire la moţiunea de cenzură, premierul a replicat: „Emoţiile nu trebuie să le am eu. Ar trebui să se gândească cei din coaliţia iresponsabilă. Românii ar trebui să fie speriaţi că, din păcate, aceşti oameni vor să lase România fără Guvern într-o perioadă în care e nevoie de luare de decizii, mai spune premierul.
Ce spune premierul despre conținutul moțiunii: ”Am citit moţiunea de cenzură. PSD spune aşa – incompetent ministrul Sănătăţii, incompetent ministrul Investiţiilor, incompetent ministrul Economiei. Dar mâine vine USR şi spune ca PSD da, ministrul Economiei incompetent, ministrul Economiei incompetent.
Deci, cei de la USR-PLUS vor vota împotriva lor, pentru că au deţinut aceste portofolii. Drulă va veni mâine şi va vota împotriva lui Drulă. Mie asta îmi arată că am fost foarte indulgent şi trebuia să îi dau afară mai repede, dacă ei spun că n-au fost buni la guvernare. Repet, orice scenariu după ziua de mâine este pe masă”.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: