Citriodiol, ultima armă în lupta cu pandemia. O superputere a şi luat-o

Citriodiol, ultima armă în lupta cu pandemia. O superputere a şi luat-o

Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus pare departe de final, o descoperire de ultim moment a oamenilor de știință britanici face ocolul planetei.

În prim-plan apare un ingredient natural care se găsește în spray-urile împotriva țânțarilor şi care, vă vine să credeţi sau nu, dar poate ucide virusul SARS-CoV-2.

Cu privire la această descoperire, chiar Ministerul Apărării din Marea Britanie a publicat un raport despre Mosi-guard, un spray bazat pe Citriodiol.

Conform sursei indicate, militarii britanici au folosit Citriodiol începând cu luna aprilie, după ce au au aflat că acesta poate ajuta în lupta cu noul coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuşi, trebuie subliniat că spray-urile care conțin Citriodiol nu sunt suficiente pentru a opri infecția, dar pot fi utile ca o măsură suplimentară de protecție.

Sun nicio formă, celelalte măsuri – spălatul mâinilor și purtarea măștii – nu trebuie să fie ignorate sub pretextul folosirii spray-urilor care conțin Citriodiol.

Citriodiolul este o substanță derivată din uleiul de eucalipt și s-a dovedit că este eficientă şi împotriva altor tipuri de coronavirus, cum ar fi Sars.

Astfel se şi explică de ce astfel de spray-uri au fost introduse în dotarea militarilor britanici încă de la începutul pandemiei.

Jacqueline Watson, director general al Citrefine, compania care produce substanța, crede că Citriodiolul ar putea contribui la stoparea răspândirii virusului: „Ceea ce putem spune este că simțim că există o șansă foarte mare să funcționeze împotriva acestui virus, dar, desigur, trebuie să fie bine testat.”

În acelaşi context, amintim că spre finalul lunii iulie, o echipă de cercetători anunţa o veste foarte importantă în actualul context marcat de pandemia de coronavirus.

Concluzia acestora era că un anumit medicament proteic poate ajuta la îmbunătățirea stării celor aflaţi în stare gravă din cauza Covid-19.

Este vorba despre imunoterapia cu Interleukin 7 (IL-7), care a restabilit numărul unei anumite celule albe la cei care au avut COVID-19, temuta boală cauzată de virus.

Mai multe detalii despre leacul-minune descoperit recent de oamenii de ştiinţă citaţi, puteţi citi accesând acest link.

sursa: The Guardian