Evenimentul Zilei > Actualitate > Circ fără de sfârșit în Parlament. S-a trecut la violență și amenințări cu moartea. Plângere penală pe numele deputatului AUR
Circ fără de sfârșit în Parlament. S-a trecut la violență și amenințări cu moartea. Plângere penală pe numele deputatului AUR

Circ fără de sfârșit în Parlament. S-a trecut la violență și amenințări cu moartea. Plângere penală pe numele deputatului AUR

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, l-a amenințat, marți, în timpul discursului susținut la moțiunea de cenzură, pe Alexandru Muraru pentru aberațiile pe care le scoate despre partidul lui. Muraru declară că se comportă ca un ganster politic.
„Este o amenințare directă, fățișă, specifică gangsterilor politici, incompatibilă cu normele de drept ale unui stat democratic.Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că reprezentanții AUR sunt neo-legionari! Amenințarea cu moartea explicită și implicită și comparația cu legionarii este inadmisibilă”., spune deputatul Alexandru Muraru.

În discursul susținut la moțiunea de cenzură, Târziu a spus și că „Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”, referindu-se la acuzele venite din sală.

„Membrii mișcării legionare au fost autorii unor asasinate politice care au zguduit România în perioada interbelică. Ion Gheorghe Duca, prim ministru, Armand Călinescu, Nicolae Iorga, Virgil Madgearu, economist și politician de stânga sunt câțiva dintre politicienii perioadei interbelice uciși cu bestialitate de către legionari”, a explicat deputatul.

AUR, Claudiu Tarziu
AUR, Claudiu Tarziu

Muraru declară Târziu se comportă ca un ganster politic scos din filme

Alexandru Muraru a ținut precizeze că va depune plângere penală împotriva liderului AUR.

„Voi depune o plângere penală prealabilă la Poliție pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. Din punctul meu de vedere, cred că reprezentanții AUR au depășit o linie roșie. Violența în politică este specifică partidelor totalitare, extremist, iar prin ceea ce s-a întâmplat astăzi, s-a dovedit că ceea de am spus de-a lungul timpului despre această formațiune politică a fost corect. Amenințarea cu moartea explicită și implicită și comparația cu legionarii este inadmisibilă. Este unică în istoria Parlamentului României după 1990”., a declarat acesta.

Alexandru Muraru a criticat în repetate rânduri AUR, acuzându-i pe liderii partidului de extremism, xenofobie și antisemitism.Acesta a făcut plângere la procurorul general pentru instigare la violenţă şi a depus o sesizare la CNCD împotriva reprezentanţilor AUR, pe motiv că acest partid promovează caricaturi ale premierului Florin Cîţu prin comparația acestuia cu Adolf Hitler. Muraru transmite încearcă cu toate forțele distrugă aceste răutăți împrăștiate de AUR.