Evenimentul Zilei > Actualitate > Ciprian Ciucu vrea să reabiliteze peste 70 de străzi principale. Ce condiție trebuie să îndeplinească
Ciprian Ciucu vrea să reabiliteze peste 70 de străzi principale. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Ciprian Ciucu vrea să reabiliteze peste 70 de străzi principale. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Peste 70 de străzi de pe raza Sectorului 6 vor fi modernizate și reabilitate dacă Primăria Generală va accepta să le predea, spre administrare, Primăriei Sector 6.

Primăria Sector 6 intenționează să reabiliteze mai multe străzi și solicită să-i fie încredințate spre administrare pentru a putea derula investițiile, conform legislației în vigoare.

Primarul Ciprian Ciucu intenţionează să preia câteva zeci de artere de circulaţie pentru a executa lucrări de reabilitare și modernizare. Pentru aceasta el a avansat un proiect de hotărâre prin care solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti transmiterea lor în administrarea Consiliului Local Sector 6. Proiectul este pus în dezbatere publică, la acest moment și urmează să fie transmis consilierilor, spre vot.

Conform referatului de aprobare, a proiectului de hotărâre, se impune derularea de lucrări de întreţinere/reabilitare şi modernizare a arterelor de circulaţie pe străzile din Sectorul 6.

Aceasta pentru asigurarea obiectivelor esențiale pentru comunitate, care constau în reabilitarea infrastructurii de bază, furnizarea de servicii publice continue şi de calitate către populaţie, asigurarea confortului urban, respectarea standardelor europene privind conservarea şi protecţia mediului înconjurător, precum şi pentru o mai bună şi continuă înfrumuseţare a Sectorului 6.

Prin acest proiect de hotărâre, Consiliului Local al Sectorului 6 va putea implementa sistematizarea rutieră cu sensuri unice pentru fluidizarea traficului rutier în sector şi crearea de noi parcaje de reşedinţă. De asemenea, va putea planifica şi efectua intervenţiile necesare asupra arterelor de circulaţie în această zonă administrativ-teritorială, mai relevă sursa citată.

Lipsă de colaborare dintre Primăria generală și cele de sector

În urmă cu câteva zile, Ciprian Ciucu acuza lucrările de mântuială care se derulează în Municipiul București. El atragea atenția că între Primăria Generală și primăriile de sector nu există o colaborare sau coordonare.

Ciprian Ciucu a arătat că marile bulevarde aparțin de Primăria Capitalei, iar de străzile secundare răspund primăriile de sector. Astfel, operatorii de servicii profită de aceste neînțelegeri.

„Primăria se ocupă să arate spațiul public bine, după care vin diferiți operatori de utilități și arată ca după bombardament. Pe străzile principale, pe bulevardele principale, noi nu suntem înștiințati (n.r. de efectuarea unor lucrări). Primăria Capitalei nu are obligația să ne înștiințeze și pe noi, iar operatorii au doar obligația să înștiințeze Primăria Capitalei”, a explicat Ciprian Ciucu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: