Editura Evenimentul si Capital

Legăturile cu vechile structuri de la vârful PLUS şi USR (I). În jurul lui Cioloş colcăie serviciile secrete

Autor: | | 8 Comentarii | 11956 Vizualizari

Dovezile sunt la vedere, este suficient să ai puţină răbdare să cauţi pe Google ca să ţi se facă părul măciucă. Faptul că partidul PLUS al lui Cioloş a fost înfiinţat de fiul unui fost torţionar comunist, prin firma condusă de acesta, poate să pară o coincidenţă.

Nu sunt vinovaţi copiii de păcatele părinţilor. Când însă coincidenţele apar în mod repetat, şi la conducerea PLUS şi la conducerea USR, începe să se contureze imaginea de ansamblu, în care o reţea de oameni din vechile structuri îşi împing în faţă copiii. Nu sunt vinovaţi de păcatele părinţilor, dar beneficiază la momentul potrivit de susţinere pentru a ajunge în poziţii cheie. Vor putea să spună nu când li se va cere serviciul în sens invers?

Pânza de păianjen

Dacian Cioloş este nepotul lui Virgil Ardelean, şeful unității “Doi ș-un sfert” pentru o lungă perioadă de timp, cunoscut ca “Vulpea”. Sora lui Dacian Cioloş este angajat al aceleiași unități. Printre miniştrii guvernului Cioloş găsim oameni cu legături de familie cu serviciile. Raluca Prună este fiica unui ofiţer din fosta DIE. Nu a negat că a fost angajată SIE. A ajutat, printr-un OUG modificat peste noapte, ca SRI să rămână organ de urmărire penală. Vlad Voiculescu este nepotul unui influent lobbyst al medicamentelor. Acesta este fiul fostului şef al DIE Viena şi ginerele lui Triţă Făniţă. Vlad Voiculescu a primit bursă de studiu la Viena de la o fundaţie la care unchiul său era în conducere. A angajat la Ministerul Sănătăţii foşti colaboratori ai unchiului său. Tatăl lui Vlad Grigorescu este asociat cu oameni importanţi ai serviciilor din zona petrolului. Principalul colaborator al lui Dragoş Pîslaru este un ofiţer din fosta DIE.

Ambii soţi Adrian Iordache şi Iulia lordache, fondatorii PLUS, sunt copiii unor foşti ofiţeri de securitate. Tatăl lui Adrian Iordache este un personaj cheie în Afacerea “Ţigareta”. Tatăl Iuliei Iordache a fost un personaj important în afacerea Hidroelectrica. Ambii copii au comis accidente de circulaţie din care au fost scoşi prin influenţa părinţilor lor.

Cel puţin şase din cele 21 de persoane care conduc USR au legături de familie cu serviciile. Patru dintre ei provin din fostul guvern Cioloş. Cristian Ghinea şi Dan Barna, în vremea în care lucrau la Ministerul Fondurilor Europene, au atribuit ilegal 25 de milioane de euro SRI, o plângere la OLAF fiind în curs. Tatăl şi unchiul lui Claudiu Năsui au fost implicaţi în Afacerea “Motorola” şi formează ulterior o firmă cu toţi inculpaţii din dosar. Radu Mihai Mihail este asociat cu un ofiţer STS, consilier al lui Mihai Tudose. George Marussi este nepotul fostului secretar al Marii Adunări Naţionale, primar al Ploieştiului, cu legături cu începutul Securităţii. Nicu Ştefănuţă, candidatul USR la europarlamentare, este fiul unor membri marcanţi PSD Sibiu, ulterior PDL Sibiu, cu funcţii de conducere la nivel local. Studiază în străinătate pe banii părinţilor şi ajunge asistentul Monicăi Iacob Ritzi.

Dacian Cioloş, nepotul Vulpii

Este nepot de vară al lui Virgil Ardelean (mama lui Cioloş este verişoară de gradul al doilea cu Ardelean). „Bunica maternă a lui Ardelean a fost soră cu bunica maternă a mamei lui Cioloş, cele două surori având numele de Tătar Ileana şi Tătar Maria. Pe de altă parte, tatăl lui Dacian Cioloş şi Virgil Ardelean au fost colegi de profesie şi de generaţie, absolvind amăndoi Şcoala de Ofiţeri de Miliţie de la Băneasa, în anii 70”, scria “Cotidianul”. Sora sa lucreaza la DIPI, fostul DGIPI. „O să vă rog să clarificaţi nişte zvonuri, dacă tot suntem la acest capitol. Ele apar recurent în anumite publicaţii şi sunt legate de familia dumeavoastră. Tatăl dumneavoastră a fost angajat al Ministerului de Interne, iar sora dumneavoastră lucrează pentru Departamentul de Informaţii şi Protecţie Intemă, fosta unitate Doi şi-un sfert din MAI, în judeţul Sălaj? Răspunsul lui Cioloș, pentru pressone.ro: Da. Dar astea sunt lucruri verificabile”.

Andrei Caramitru, colegul doamnei Klemm

Proaspătul membru USR, Andrei Caramitru (foto), este membru în boardul unui organism aproape necunoscut la noi, dar care e reprezentantul celei mai mari organizații caritabile din lume, United Way, din SUA. Un organism care sponsorizează nenumărate ONG-uri, proiecte și acțiuni – cu ajutorul banilor donați de diverse companii și fonduri, de la George Soros la Amway ori Pepsi – și care reunește, la noi, cum spuneam, figuri extrem de interesante, scrie inpolitics.ro. Precum ar fi soția ambasadorului Hans Klemm, japoneza Mari Kano Klemm ori olandezul Steven van Groningen, președintele băncii Raiffeisen, cea care îi plătește chirie șefului statului, același Gronigen care nu a ezitat să participe la mitingurile #Rezist, în piața Victoriei. Din conducere mai fac ori au mai făcut parte fosta șefă a OMV Petrom, Mariana Gheorghe, în prezent în conducerea ING Bank, Andre Vivan da Silva, General Manager al gigantului farmaceutic GlaxoSmithKline, Sorin Mîndruțescu, Country Leader, Oracle Romania, Yorgos Ioannidis, fostul boss al Romtelecom, Andrei Pogonaru, proprietarul Veranda Mall, Jeri Guthrie-Corn, fost ambasador american adjunct, la București, Remi Vrignaud, fostul boss al Allianz Tiriac, Radu Florescu, CEO South East Europe, Fady Chreih, CEO Regina Maria și multe alte nume sonore de afaceriști și diplomați.

Raluca Prună, fiica unui securist din MAE

„Vasile Prună apare pe celebra listă de securişti din MAE a lui Mircea Răceanu, un fost diplomat român condamnat la moarte de Nicolae Ceauşescu pentru spionaj în favoarea americanilor în 1987”, relata flux24.ro. În 14 martie 2016, Sidonia Bogdan a scris pe Facebook „Prună este un ministru apropiat de servicii, este cât se poate de evident, după anunţul recent referitor la faptul ca SRI devine organ de urmărire penală. Prună nu i-a cerut demisia lui Licu, care are un plagiat în ograda ANI şi conduce relaxat interimatul la Parchetul General şi nici nu s-a distanţat niciodată de şcoala doctorală a SRI. De altfel, ca o simplă observaţie, sursele mele îmi spun că tatăl său, Vasile Prună, a fost diplomat MAE, înainte de 1989, în zona Orientului Mijlociu”.

În 6 iulie 2016, Traian Băsescu a somat-o public pe Raluca Prună să răspundă dacă a fost angajată a SIE.

În 29 septembrie 2016, Raluca Prună nu a răspuns la o întrebare directă privind colaborarea cu SIE. „Reporter: Doamnă ministru, vi s-a cerut public, în mai multe rânduri, să vă clarificaţi relaţia cu SIE. Care ar fi aceasta? Raluca Prună: Cred că cel mai bine ar fi să vă duceţi să întrebaţi la SIE, în mod transparent, care a fost relaţia lor cu mine”, am citat din Adevărul. A ajutat SRI să rămână organ de urmărire penală „Faţă de forma iniţială, în varianta de OUG adoptată de Guvern, a apărut o prevedere prin care lucrătorii SRI pot fi desemnaţi organe de cercetare penală speciale pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică”, semnala gandul.info

Vlad Voiculescu, produsul Institutului Aspen

Vlad Voiculescu este nepot de văr al lui Nicolae (Nic) Voiculescu (Nic Voiculescu este văr primar cu tatăl lui Vlad Voiculescu). „Domnul Nicolae Voiculescu nu este unchiul meu. Bunicul său este străbunicul meu”, preciza fostul ministru tehnocrat al Sănătății conform realitatea.net.

Tatăl lui Nic Voiculescu a fost şeful DIE Viena, iată ce scria Capital: „Fratele bunicului meu (Voiculescu) a fost şef la DIE la Viena şi responsabilul de comerţ exterior dintre România comunistă şi Austria”. Socrul lui Nic Voiculescu este Triţă Făniţă „La un moment dat, doamna Geoană a lucrat ca şi consultant pentru firma Alma Interior Concept, firmă specializată în vânzarea de mobilă şi deţinută de Gabriela Andra Voiculescu, soţia lui „Don Nic”. Aceeaşi Gabriela Andra este (alături de Roxana Sessa) una din fiicele celebrului Triţă Făniţă”.

Este principalul lobbyist pe piaţa medicamentelor din România. „Membru fondator aI institutului Aspen — România, Nic Voiculescu (52 de ani) a fost vreme de 7 ani CEO-ul companiei de farmaceutice Novartis, apoi a fondat compania Link Resources alături de avocatul Ion Nestor (...) Aşadar, încă de pe vremea lui Bazac, Don Nic a „penetrat” Ministerul Sănătăţii şi, în paralel, a început să acorde consultanţă marilor companii din industria farma. Practic, în 2008 (să fie doar o coincidenţă?!), anul numirii lui Bazac la Ministerul Sănătății, Nicolae Voiculescu a înfiinţat Link Resources, compania de lobby la uşa căreia clienții farma s-au îngrămădit de la bun început”, dezvăluia cancan.ro.

Institutul Aspen România, la care era fondator Nic, i-a oferit lui Vlad Voiculescu bursa de studii la Viena. „Am fost bursier al Institutului Aspen. Sunt unul din 200 de colegi din 15 ţări. Printre ei se găsesc economiști, medici, artişti şi oameni din sectorul public. Nicolae Voiculescu este membru în board-ul acestui institut, iar board-ul este format din 10 persoane”, am citat din realitatea.net.

Jean Paler, GRAV bolnav: Medicul mi-a spus ca mor! Ce se intampla cu el in aceste momente

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI