Evenimentul ZileiPoliticaCioloş ascunde O TAINĂ TERIBILĂ DIN TINEREŢE. Informaţii grele din 1990, anul ascensiunii sale. APAR ŞI SERVICIILE. Foto în articol

Cioloş ascunde O TAINĂ TERIBILĂ DIN TINEREŢE. Informaţii grele din 1990, anul ascensiunii sale. APAR ŞI SERVICIILE. Foto în articol

Cioloş ascunde O TAINĂ TERIBILĂ DIN TINEREŢE. Informaţii grele din 1990, anul ascensiunii sale. APAR ŞI SERVICIILE. Foto în articol
În umră cu puțin timp, a izbucnit un adevărat scandal în presă, atunci când Dacian Cioloș a lansat un atac extrem de dur la adresa PNL, declarând că politica românească are nevoie de oameni noi. În repetate rânduri, Dacian Cioloș a demonstrat că nu se comportă ca și un cetățean al României.

Cu toate că fostul premier, livrat din afara României, a prezentat un CV impresionant etalându-și studiile, activitățile profesionale și competențele, jurnaliștii de la Gazeta de Cluj dezvăluie secretele bine ascunse ale „onestului” și oportunistului Dacian Cioloș. Se pare că acesta fost un ultranaționalist extremist, școlit pe băncile PUNR!

La momentul acesta, Cioloș se consider un salvator al României, când imediat după căderea regimului comunist, îmbrățișa o doctrină naționalistă extremistă, aspecte pe care Dacian Cioloș a încercat cu disperare să le țină în secret.

Conform CV-ului, în 1990, pe vremea când Dacian Cioloș era student în Cluj-Napoca și locuia în Căminul Hașdeu a pus umărul la consolidarea Asociației „Junimea Vatra Românească” ce avea sediul în Casa de Cultură a Studenților din Piața Păcii nr 1-3 (actualmente Piața Lucian Blaga). Concret, Asociația respectivă s-a constituit ca organizație de tineret în cadrul Uniunii Vatra Românească, o organizație neguvernamentală naționalistă de extremă dreaptă înființată în 7 februarie 1990 la Târgu Mureș.

Atât Uniunea Vatra Românească, cât și Junimea Vatra Românească au fost expresia politică a Securității ceaușiste. Așadar, neîntâmplător, Junimea Vatra Românească s-a înființat în noiembrie 1990, la câteva luni după evenimentele sângeroase de la Târgu-Mureș.

Asociația Junimea Vatra Românească se descria ca fiind ”o asociație social-culturală și de atitudine civică, care își propune renașterea spirituală a poporului român și instrumentarea unui climat democratic pentru toți fiii patriei”. Printre persoanele din conducere se afla nimeni altul decât Dacian Cioloș ce era președintele comisiei de cenzori. Cioloș era înscris și ca membru al Uniunii Vatra Românească Cluj, unde avem documente că plătea și cotizație.

După numai trei ani, în mai 1993 a fost votat noul comitet director al Junimii „Vatra Românească” filiala Cluj, conferință în cadrul căreia Dacian Cioloș a fost avansat în „grad”, fiind numit vicepreședinte. Aceste fapte sunt demonstrate inclusiv de hotărâri judecătorești.

Conform Gazeta de Cluj, încă de atunci, Dacian Cioloș efectua vizite în Franța. Fiind șeful sindicatului studenților la USAMV și cunoscând foarte bine limba franceză, exista la acea vreme în cadrul Universității un program prin care oamenii mai înstăriți din comunele franceze, aduceau studenți români în Franța pentru a avea grijă de fermelor lor când aceștia erau plecați în concediu. Cioloș se afla printre studenții fericiți care mergeau în Franța în vacanțele de vară în practică la diferite ferme activitate pentru care erau plătiți în franci francezi.

La o scurtă perioadă după terminarea facultății, Cioloș a fost preluat de SIE, „împins” în Franța pentru a-și completa studiile universitare și, apoi, „împins” din nou în structurile birocratice ale UE și ale României. Așa a devenit Dacian Cioloș emanația unor partide, a unor oameni politici și a serviciilor secrete.

Dacian Cioloș a fost contactat telefonic de către reporterul Gazeta de Cluj, însă acesta nu a dorit să ofere nicio informație la telefon, ci doar prin intermediul mail-ului pentru a putea analiza întrebările. Puteți citi continuarea materialului aici.

Sursă foto: Gazeta de Cluj


Accesează: