Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș îi răspunde lui Florin Cîțu: Revenim la guvernare doar cu alt premier
Cioloș îi răspunde lui Florin Cîțu: Revenim la guvernare doar cu alt premier

Cioloș îi răspunde lui Florin Cîțu: Revenim la guvernare doar cu alt premier

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat duminică că USR PLUS poate reveni la masa negocierilor doar dacă "rupe alianţa cu AUR şi alianţa tacită cu PSD".

„Dacă USR PLUS rămâne în alianţă cu AUR şi PSD ca să voteze o moţiune împotriva Guvernului pe care îl conduc, atunci nu putem să mai discutăm”, a spus Cîţu, după ce a votat la Consiliul Naţional al PNL.

El a fost întrebat dacă există posibilitatea ca Guvernul să aibă un număr redus de ministere.

„Este o posibilitate. Eu întotdeauna cred într-un stat suplu, mai puţine ministere şi mai puţini secretari de stat”, a menţionat Cîţu.

Despre o eventuală reîmpărţire a ministerelor, el a precizat: „Le luăm pe rând – întâi să avem parteneri de discuţie, după aceea vedem cum le aşezăm, dar mai întâi partenerii noştri de discuţie să renunţe la alianţa cu AUR şi PSD. Dacă nu renunţă, există alte planuri. Eu vă spun că vom avea un Guvern şi voi face tot ceea ce este posibil ca să avem un Guvern funcţional. Eu nu voi lăsa România fără un Guvern”, a subliniat Florin Cîţu.

Potrivit liderului PNL, nu este nevoie de racolări în Parlament, pentru că sunt şi oameni responsabili, inclusiv de la USR.

De asemenea, Cîţu a spus că sunt miniştri din USR PLUS cărora le-a propus să rămână în Guvern, dându-l ca exemplu pe Cristian Ghinea.

Replica lui Dacian Cioloș

În replica, copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a spus că formaţiunea nu se întoarce la guvernare decât în condiţiile deja expuse – alt premier şi calendar clar de reforme.

„Nu am discutat nimic cu Florin Cîţu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. Nu ne întoarcem la guvernare decât în condiţiile deja expuse: alt premier şi calendar clar de reforme. Consider declaraţiile liberalilor o încercare ridicolă de influenţare a alegerilor din USR PLUS”, a transmis Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: