Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș îi plânge pe demișii USR PLUS: „Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime”
Cioloș îi plânge pe demișii USR PLUS: „Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime”

Cioloș îi plânge pe demișii USR PLUS: „Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime”

Dacian Ciloş a reacţionat după anunțul premierului Florin Cîţu că i-a demis pe toți secretarii și subsecretarii de stat numiți în funcție de USR PLUS. PLUS.
În această seară, premierul Florin Cîțu a demis toți secretarii și subsecretarii de stat numiți în funcție de USR PLUS. Dacian Ciolos, unul dintre liderii partidului plecat din Guvernul Cîțu, le-a transmis un mesaj colegilor demiși de premier.

„Aș vrea să le transmit câteva gânduri colegilor din administrație care au fost sau vor fi demiși de premierul Cîțu în aceste ore. Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi”, a scris Dacian Cioloș pe contul personal de Facebook.

Mesajul său vine imediat după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că i-a demis pe secretarii de stat USR PLUS

Şi continuă: „Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru.
Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor.
Credința mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare și voi veți face ce ați început cu profesionalism.
Vă mulțumesc și sper să vă revăd la lucru cât mai repede în aceeași coaliție, dar cu un alt premier”, este comentariul scris pe social media de către fostul premier Dacian Cioloş.

Premierul  a anunțat că îi va demite pe toți secretarii de stat ai acestui partid

Reamintim că premierul Florin Cîțu a demis miercuri 26 de secretari de stat ai USR PLUS. Deciziile de demitere au fost publicate deja în Monitorul Oficial. Cei 26 de secretari de stat nu sunt toți reprezentații USR PLUS, însă premier a anunțat că îi va demite pe toți secretarii de stat ai acestui partid.

Demișii sunt: Adrian Covăsnianu (Transporturi), Horațiu-Lucian Cosma (Transporturi), Emil Sămărtinean (ANAF), Oana Ursache (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), Alexandru-Paul Dimitriu (Justiție), Mihaela-Cătălina Bădoiu (Fonduri Europene), Florin Andrei (Finanțe), Costin-Traian Țîra-Rădulescu (Transporturi), Ovidiu-Mircea Ursuța-Dărăban (Justiție), Valentina Saygo (Economie), Corina Atanasiu (Fonduri Europene), Monica-Emanuela Althamer (Sănătate), Paul Ene (Economie), George-Aurelian Cățean (Agricultură), Irina Alexe (Interne), Simona-Carmen Fătu (Economie), Radu-Călin Pop (Mediu), Aurelian Mihăilescu (consilier viceprim-ministru), Marius Vulcan (consilier viceprim-ministru), Iulia Popovici (Cultură), Alina Pop (Muncă), Vlad-Gabriel Sincă (Energie), Tudor-Ionuț Oprea (Educație), Adrian-Ștefan Cîrstea (Sport), Elena Tudose (cabinet viceprim-ministru), Cristian-Marius Litan (Cercetare).