Evenimentul Zilei > Politica > Cioloş, atac necruțător la Cîţu: „Se agaţă de putere. În realitate stă pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două”
Cioloş, atac necruțător la Cîţu: „Se agaţă de putere. În realitate stă pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două”

Cioloş, atac necruțător la Cîţu: „Se agaţă de putere. În realitate stă pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două”

Dacian Cioloş a reacționat imediat în urma declarațiilor făcute vineri de premierul Florin Cîțu. Acesta susține că a primit numeroase telefoane de la membri din PNL, atât din tabăra Cîțu, cât și din tabăra Orban și cu toții au aceeași rugăminte: să nu mergem mai departe cu moțiunea de cenzură. 

Dacian Cioloş a scris pe social media că a urmărit afirmaţiile premierului care se agaţă de putere, însă „realitatea este că stătea pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două şi acum se întreabă pe ce parte cade”. El a adăugat că USR PLUS îşi asumă moţiunea de cenzură, la fel cum şi-a asumat şi guvernarea.

Dacian Cioloş:Am văzut declarațiile lui Florin Cîțu încercând să se agațe de putere. Realitatea este că stătea pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două și acum se întreabă pe ce parte cade.

Am primit în ultimele ore numeroase telefoane de la peneliști. Unii din tabăra Cîțu, alții din tabăra Orban. Și unii, și alții mă roagă să nu mergem mai departe cu moțiunea și încearcă să-mi explice cât de rău va fi să pice premierul. Suntem cu toții de acord că Florin Cîțu este un politician incompetent care a aruncat totul în aer și pe care nu te poți baza. Dar, spre deosebire de ei, noi nu-l mai ținem în brațe”, scrie liderul USR PLUS.

Cioloş spune că partidul a pierdut electoral pentru a susţine un Guvern care trebuia să facă reforme, nu unul care să fure 10 miliarde euro, prin PNDL 3

Şi continuă: „Singura soluție a PNL, astăzi, e să îl convingă pe Florin Cîțu să demisioneze ca să nu se facă de rușine public și să nu-i mai dea microfoane unde să mintă. Și așa electoral se îndreaptă spre un dezastru. Au posibilitatea sa facă acest lucru până la ședința Coaliției din această seară.

În ceea ce ne privește, ne asumăm moțiunea, așa cum ne-am asumat și guvernarea. Ne-am asumat să pierdem puncte electorale pentru a face ceea ce trebuie pentru România. Am pierdut electoral pentru a susține un guvern care trebuia să facă reforme, nu unul care să fure 10 miliarde de euro. PNDL 3, în forma pe care vrea să o adopte premierul, asta este. Bani pentru primarii partidului împărțiți fără criterii. Noi ne-am opus și ne vom opune hoției, pentru că România nu are bani de tocat”, a scris Dacian Cioloş pe contul personal  de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: