Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș a câștigat șefia USR Plus, apoi și-a anunțat demisia. A spus că a respectat o învoială
Cioloș a câștigat șefia USR Plus, apoi și-a anunțat demisia. A spus că a respectat o învoială

Cioloș a câștigat șefia USR Plus, apoi și-a anunțat demisia. A spus că a respectat o învoială

La doar câteva minute după ce a câștigat funcția de președinte al USR Plus, Dacian Cioloș a anunțat vineri seara că demisionează din funcția de președinte al Grupului Renew Europe și a subliniat că nu face altceva decât să respecte ceea ce a promis înainte de alegerile interne la care l-a avut contracandidat pe Dan Barna.

Amintim că vineri seara, Dacian Cioloș a câștigat funcția de președinte al USR Plus cu doar câteva sute de voturi în fața lui Dan Barna. La finalul celui de-al doilea tur, învingătorul a susținut o conferință de presă și a declarat că în zilele următoare își va depune demisia la Bruxelles.

„Am lucruri de clarificat și acolo (n.r. – s-a referit la Renew Europe). Am spus că dacă voi fi ales președintele partidului voi renunța la poziția de președinte al Grupului Renew Europe și asta voi face.

Săptămâna viitoare voi merge să-i informez și pe colegi legat de aceste concluzii și evident că voi fi prezent aici, alături de colegi, la orice discuții și negocieri”, a mai precizat Cioloș.

Amintim că Renew Europe este al treilea ca putere în actualul Parlament European. Înființat în 2019, ca succesor al grupului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Renew Europe are 108 locuri în Parlament, iar membrii săi reprezintă 22 de țări din Uniunea Europeană.

După doi ani și 4 luni, Cioloș a demisionat

Conform europarl.europa.eu, Dacian Cioloș a fost ales președinte al grupului în iunie 2019. Renew Europe are 8 vicepreședinți, este pro European. De asemenea, RE se concentrează pe nevoile cetățenilor și pe găsirea de soluții europene la problemele europene.

Cioloș

Altfel, Cioloș s-a referit și la ultimul mare obiectiv politic pe care și l-a propus. Totodată, a precizat ce vrea să schimbe în USR Plus, astfel încât să fie mai aproape de îndeplinirea țintelor politice.

Practic, Dacian Cioloș a explicat de va renunța la funcția de președinte al USR Plus nu peste mult timp: „O să propunem și modificarea statutului în acest sens. Dar chiar dacă statutul nu va fi modificat, în 2023 eu îmi voi depune mandatul.

O voi face pentru că mi se pare important să avem o discuție așezată, să tragem niște discuții după ce vor trece doi ani, înainte de alegerile din 2024. Obiectivul nostru este să câștigăm aceste alegeri și să oferim românilor o alternativă viabilă.″

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: