Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu produce surpriza în criza guvernamentală. A spus-o răspicat. „Poate vin și de la PNL”
Ciolacu produce surpriza în criza guvernamentală. A spus-o răspicat. „Poate vin și de la PNL”

Ciolacu produce surpriza în criza guvernamentală. A spus-o răspicat. „Poate vin și de la PNL”

PSD va vota o moțiune de cenzură, împotriva guvernului Florin Cîțu, dacă aceasta va fi inițiată și semnată de parlamentarii USR PLUS și AUR.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că parlamentarii social-democrați vor vota o moțiune de cenzură depusă în Parlament de USR PLUS și AUR. Marcel Ciolacu a precizat că PSD nu va depune propria moțiune de cenzură decât în momentul în care va reuși să strângă cele 234 de semnături necesare pentru a demite guvernul Cîțu.

„Să depună USR împreună cu AUR (o moţiune de cenzură – n. red.). Vă spun la dumneavoastră în studio pentru prima oară: PSD-ul votează moţiunea şi pică Guvernul Cîţu. Să depună ei o moţiune, USR-ul cu AUR-ul, să o depună la Parlament şi eu vă promit că toţi colegii mei, 157, o vor vota”, a declarat, joi seara, la România TV, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că PSD nu va depune o moțiune de cenzură dacă nu va reuși să strângă cele 234 de semnături pentru aprobarea acesteia. El a precizat că PSD nu va participa la un „șantaj” împotriva PNL.

PSD nu vrea să fie folosit în luptele din coaliție

Liderul PSD a precizat că USR PLUS nu are suficienți parlamentari să depună propria moțiune, iar cei din PSD nu vor semna documentul inițiat de aceștia. Ciolacu a spus că singura moțiune este cea A PSD.

„USR-PLUS nu pot să depună moțiune, nu au suficienți parlamentari. Noi avem singura moțiune. Am anunțat că suntem dispuși să negociem textul moțiunii noastre. Poate vin și de la PNL să semneze textul moțiunii noastre”, a declarat Marcel Ciolacu într-o intervenție la România TV.

Potrivit spuselor sale, USR trebuie să se decidă dacă este în opoziție sau la putere. Ciolacu a precizat că nu va permite ca aceștia să se flosească de PSD pentru a-și rezolva problemele ăn coaliție.

„USR e la putere sau în opoziție? Ei vor să se folosească de PSD? Ei, nu merge! Nu merge! Să își dea demisia și a picat guvernul. S-a schimbat compoziția politică”, a mai spus Marcel Ciolacu.

USR PLUS pregătește o moțiune cu AUR

Conducerea USR PLUS a decis, într-o ședință, joi seara, să inițieze o moțiune de cenzură, împreună cu AUR, pe care să o depună luni, la prima oră. Surse din interiorul alianței au precizat că liderii USR PLUS vor mai încerca o discuție cu liberalii, în care vor cere retragerea sprijinului politic pentru Florin Cîțu.

În cazul în care această solicitare nu va fi acceptată, în weekend va fi organizată o ședință de Comitet Politic USR PLUS în care se va valida decizia de a iniția o moțiune de cenzură împreună cu AUR.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: