Cel care acuză este ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, care susţine că fostul şi actualul preşedinte al PSD au colaborat pentru beneficii financiare colosale.

Liberalul a dezvăluit că în 2020, România trebuie să plătească aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală era pe creştere.

Mesajul lui Cîţu a fost urcat pe Facebook şi anunţă vremuri foarte delicate pentru actualul preşedinte al PSD.

„Veţi plăti toţi”, promisiunea lui Cîţu

„Marcel Ciolacu, veţi plăti toţi pentru distrugerea economiei! PSD a distrus economia României.

În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală avea creştere economică.

Ca să fie clar, aproximativ 50 de miliarde doar în 2020. Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde de lei pentru un împrumut făcut de Dragnea şi Ciolacu în august 2017.

Nu era nicio criză economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total iresponsabil, a crescut deficitul bugetar şi împrumuturile”, a transmis Florin Cîţu.

PSD, bestia neagră a economiei

Ministrul Finanţelor este convins că dacă social-democraţii nu ar fi direcţionat suma colosală spre propria formaţiune, deficitul nu ar fi crescut.

Mai mult, liberalul subliniază că zecile de miliarde puteau fi folosite pentru Sănătate, domeniu pus la grea încercare din cauza pandemiei de coronavirus.

„Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creştere economică. Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu şi gaşca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii.

Până şi Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creştere economică din ultimii ani. Este îngrozitor cum şi-au bătut joc de România.

Din punctul meu de vedere, aşa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naţionale şi pentru asta vor răspunde toţi”, a completat Cîţu.

PSD îl acuză pe Cîţu că-i iresponsabil

Trebuie spus că ieşirea ministrului Finanţelor Publice nu-i deloc una întâmplătoare, ci reprezintă o replică în direcţia mai-marilor din PSD.

Social-democraţii l-au atacat recent pe Cîţu cu o postare în care dezvăluiau că ministrul liberal a împrumutat 85 de miliarde lei în 11 luni, iar „viitorul este amanetat”.

„Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutaţi de Cîţu în 11 luni.

Cîţu este un şarlatan! Ministerul Finanţelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB.

Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîţu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020.

Datoria guvernamentală a depăşit 450 de miliarde de lei. Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, faţă de plus 79 miliarde lei în 2 ani şi 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani”, se arăta în postarea PSD de pe Facebook.

Dacă se va dovedi că acuzaţiile lansate de Florin Cîţu sunt acoperite de dovezi, Marcel Ciolacu poate avea mari probleme cu legea, aşa cum avut şi Liviu Dragnea

Amintim că Dragnea ispăşeşte o pedeaspă de 3 ani şi 6 luni la penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

foto: Răzvan Vălcăneanţu