Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu, atac fără perdea la Dragnea: „Din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri ale tale”
Ciolacu, atac fără perdea la Dragnea: „Din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri ale tale”

Ciolacu, atac fără perdea la Dragnea: „Din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri ale tale”

După eliberarea din închisoare a lui Liviu Dragnea, în spațiul politic a început să se vehiculeze informații legate de faptul că fostul lider PSD vrea să-și formeze un nou partid împreună cu Teodor Meleșcanu. Deși Liviu Dragnea nu a oferit declarații publice în acest sens, Codrin Ștefănescu, unul dintre apropiații săi, a anunțat că acesta își pregătește revenirea în politică. Vestea nu îl lasă, însă, pasiv la o astfel de veste și critică o posibilă astfel de decizie a fostului șef al social-democraților.

Partidul lui Liviu Dragnea, rezultatul unor „frustrări sau rateuri”

Invitat la Radio Guerilla, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit și despre apariția unui nou partid condus de fostul șef al social-democraților Liviu Dragnea. Deși un astfel de anunț ar trebui făcut chiar de fostul întemnițat, Marcel Ciolacu nu s-a sfiit să puncteze că un nou partid nu ar fi decât rezultatul unor „frustrări sau rateuri”.

„Să încerci, din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri ale tale, să vii să anunți că îți creezi un partid mi se pare mult. Eu nu am să fac sub nicio formă acest lucru, indiferent ce se va întâmpla. Cu toții suntem trecători în funcții. La un moment dat, ori faci tu un pas înapoi când simți că tragi partidul în jos, ori atunci partidul funcționează organic, se cuplează oamenii și te schimbă”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii.

Marcel Ciolacu: „Dacă doi n-au reușit, încearcă și al treilea, poate reușește”

Liderul PSD a recunoscut că ține legătură și cu foști șefi ai partidului, însă acest lucru nu s-a întâmplat în cazul lui Liviu Dragnea. „N-am avut această plăcere (n.red. – de a discuta cu Liviu Dragnea) nici cât timp a fost închis și nici după”, a spus Marcel Ciolacu.

În cazul în care Liviu Dragnea decide să-și facă un partid, el ar urma exemplele foștilor președinți ai PSD, Victor Ponta și Mircea Geoană, potrivit șefului PSD. Ar fi o victorie survenită în urma a două eșecuri, a precizat, cu ironie, Marcel Ciolacu.

„Ar fi al treilea președinte PSD care și-ar face partid, că și Mircea Geoană și-a făcut un partid, și Victor Ponta. Dacă doi n-au reușit, încearcă și al treilea, poate reușește”, a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare pe 15 iulie, în urma unei decizii a Tribunalului Giurgiu. Judecătorii au aprobat cererea de eliberare condiționată depusă de fostul lider al PSD. Acesta a executat, la Penitenciarul Rahova, o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea a fost condamnat și încarcerat pe 27 mai 2019, la o zi după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare.

Actualii lideri ai PSD, însă, au exclus ca acesta să revină în partid imediat după eliberarea sa. Ei au spus că este nevoie ca Liviu Dragnea să aștepte să-i expire interdicțiile impuse de justiție prin hotărârea de condamnare.

Deja în mediul politic se vorbește de acest nou partid pe care Liviu Dragnea vrea să-l facă împreună cu Teodor Meleșcanu. Acesta are înscrisă formațiunea politică Alianța pentru România. Sunt surse care susțin că noua denumire ar fi Partidul Pentru România (PPR).

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: