Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu aruncă pisica la Cotroceni în scandalul momentului. „Iohannis a creat tot acest haos”. Ce plan secret are președintele. VIDEO
VIDEO

Ciolacu aruncă pisica la Cotroceni în scandalul momentului. „Iohannis a creat tot acest haos”. Ce plan secret are președintele. VIDEO

Într-o criză politică fără precedent a coaliției aflate la guvernare, cea mai câștigată pare a fi opoziția. I se ridică mingea la fileu fără să facă prea mult efort. Liderul PSD Marcel Ciolacu a explicat, în podcastul din arena EVZ-Play, de ce locatarul de la Cotroceni este vinovat pentru declanșarea actualei crize. Placid și laconic cum îl știm, Iohannis intervine minimal, însă de fapt urzește un plan tainic pentru dezamorsarea conflictului crunt dintre PNL – aripa Cîțu și demisionarii de la USR PLUS.

Din ce în ce mai multe surse apropiate preşedintelui vorbesc despre un plan pe care acesta îl are pentru rezolvarea crizei politice, imediat după congresul PNL din 25 septembrie. Robert Turcescu, Mirel Curea şi Octavian Hoandră au oferit detalii fulminante despre scena politică. Surpriza cea mai mare în planul şefului statului exclude totuși revenirea USR-PLUS la guvernare. Ba mai mult, are în vedere şi desemnarea unui nou prim-ministru în locul puternic contestatului Florin Cîțu.

Ciolacu: Avem un atac la Curtea Constituțională. Dl. Orban și doamna Dragu au încălcat regulamentul

Intervenit în direct la EVZ Play, Marcel Ciolacu a dat asigurări că din puinct de vedere al partidului pe care îl conduce, Cîțu este istorie. „Nu mai are nicio șansă să rămână indiferent de când vine moțiunea de cenzură, de decizia CCR. Cel târziu în 38 de zile Cîțu va fi în fața Parlamentului, este ultimul deadline al lui Cîțu. Nu înțeleg de ce nu s-a citit moțiunea până acum. Avem un atac la Curtea Constituțională, nu mai respectăm statul de drept.

Politicianul a explicat că miza crizei este conflictul „între dl. Cîțu PNL și dl. Orban PNL. Atacul Guvernului e împotriva deciziei domnului Orban. În acest moment toate funcțiile din statul român sunt gestionate de PNL și UDMR. Klaus Iohannis e PNL, primul ministru e PNL, președintele Camerei Deputaților e PNL și doamna Dragu e USR. Au toată puterea în statul român. Noi am intervenit astăzi foarte clar pentru că dl. Orban și doamna Dragu au încălcat regulamentul. Nu are nicio legătură plenul BPR. Tu convoci (n.r. – Parlamentul) fiindcă ai aceste atribuții. În 5 zile trebuiau să convoace moțiunea. Cei de la UDMR au venit cu propunerea ca nici măcar să nu se citească (n.r. – moțiunea).

În mod normal conform calendarului, moțiunea ar trebui să treacă luni, a adăugat Ciolacu, însă dl Orban și dl Dragu au decis că luni e zi liberă că se deschid școlile. OMS a spus foarte clar: nu închideți școlile, copiii nu răspândesc virusul. În România au închis școlile un an de zile.

A apărut o criză politică ipocrită. Noi votăm orice moțiune vine în Parlament”

Noi suntem în plină criză sanitară, economică și a apărut o criză politică ipocrită. USR a vrut să facă un șantaj să gestioneze mai mulți bani și anumite ministere inclusiv Ministerul Justiției. Pe de altă parte e un conflict al PNL între Orban și Cîțu. Nu e o criză politică pe principii, iar coaliția nu funcționează, reforme nu sunt. Singurele pensii speciale scoase au fost la propunerea PSD, a completat șeful PSD.

Dacian Cioloș, Dan Barna

Marcel Ciolacu a subliniat că PSD are deja o strategie clară, care pare să infirme zvonurile de blat cu PNL. „Noi votăm orice moțiune care va veni la vot în Parlament. E exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL. Cel care a creat tot acest haos este Klaus Iohannis, cel care ar fi trebuit să ne ofere garanția unei guvernări stabile. Erau toate premisele ca o astfel de această coaliție a pierzătorilor nu funcționează. Cel mai potrivit să răspundă în acest moment este dl Iohannis, care are toată puterea. E și guvernul său și parlamentul său. Nu sunt întrebări la care să răspundă liderul opoziției”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: PNL și USR se vor împăca, împart banii și funcțiile

Acesta este convins că USR face doar joc de glezne și va uita rapid de acuzațiile contra PNL. „Se vor împăca, împart funcțiile și banii între ei. Vor ieși de mânuță la televizor și or să spună: interesul național e mai mare. Cel mai important e să aflăm de la CCR dacă moțiunea e constituțională sau nu”.

De altfel, Ciolacu a dat vina pe Iohannis și pentru ascensiunea USR. „A apărut potențat de Iohannis, a fost folosit de el în lupta împotriva PSD. Acum Iohannis are o problemă cu USR”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: