Evenimentul Zilei > International > Ciocniri între manifestanți și poliție la Londra din cauza noilor restricții
Ciocniri între manifestanți și poliție la Londra din cauza noilor restricții

Ciocniri între manifestanți și poliție la Londra din cauza noilor restricții

De la mijlocul acestei nopţi, cei aproape nouă milioane de locuitori ai capitalei britanice au intrat în zona de risc înalt din cauza creșterii numărului de infecții cu coronavirus

Capitala Marii Britanii, Londra, este de astăzi în zona de risc pandemic „înalt”. Alte sute de oraşe din Anglia au intrat tot de astăzi în zone de risc înalt sau foarte înalt, iar autorităţile au impus noi restricţii care afectează mai bine de jumătate din populaţia ţării.

Persoane din familii diferite nu mai au voie să se întâlnească în spații închise, cum ar fi baruri, restaurante sau chiar locuințe private. De asemenea, restaurantele, pub-urile și barurile trebuie închise la ora 10:00 seara.

În centrul Londrei, mai ales în zona Soho cunoscută pentru barurile sale, s-au înregistrat ciocniri puternice cu forțele de ordine după miezul nopții, când poliția a intervenit pentru a închide barurile și a dispersa grupurile de persoane.

28 de milioane de britanici, supuși noilor restricții

Londonezii nu sunt singurii care au de respectat de astăzi noi restricții. În total, peste 28 de milioane de locuitori din Anglia, mai bine de jumătate din populația țării, locuiesc în zone unde începând de astăzi sunt restricții sporite.

Cea mai gravă situație este în nordul Angliei, aici nivelul de alertă este cel mai înalt. Persoane din familii diferite nu mai au voie să se întâlnească deloc, barurile și pub-urile sunt închise, iar dreptul de a călători în afara acestor zone este restricționat sever. În Marea Britanie s-au înregistrat ieri peste 15.500 de infectări noi și 136 de decese cauzate de noul virus.

 

Alertă din UE pentru români! Mare atenție, aceste măști nu vă protejează!

Germania, fascinată de „secretul” Primei Doamne din România

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: