Evenimentul Zilei > Social > Ciobanul Mitrică, VÂNĂTORUL DE STRIGOI din Oltenia pentru care au venit PRODUCĂTORII DE LA HOLLYWOOD. A curs mult sânge la LICHIDAREA SPIRITULUI MALEFIC
Ciobanul Mitrică, VÂNĂTORUL DE STRIGOI din Oltenia pentru care au venit PRODUCĂTORII DE LA HOLLYWOOD. A curs mult sânge la LICHIDAREA SPIRITULUI MALEFIC

Ciobanul Mitrică, VÂNĂTORUL DE STRIGOI din Oltenia pentru care au venit PRODUCĂTORII DE LA HOLLYWOOD. A curs mult sânge la LICHIDAREA SPIRITULUI MALEFIC

Satul doljean Marotinu de Sus nu va fi uitat niciodată de producătorii de la Hollywood şi nici de aceia de la Discovery Channel, care au şi realizat un documentar numit “Vânătorii de strigoi”. Mircea Mitrică şi nişte consăteni au stârnit muza horror în rândul căutătorilor de subiecte care să genereze succes garantat în box office.

Conform indiscret.ro, la sfârşitul anului 2003, şase săteni din Marotinu de Sus au dezgropat cadavrul unui consătean, i-au luat inima, au ars-o, iar cenuşa amestecată cu apă i-au dat-o să o bea unei nepoate bântuite. Mircea Mitrică este cel care a fost “chirurgul” ce i-a scos din piept inima strigoiului Petre Toma. “Dacă nu făceam ce am făcut, nepoata mortului nu mai trăia astăzi. Se îmbolnăvise rău. Toma se transformase în strigoi şi venea noaptea peste ea. Fata ne povestea că unchiul ei mort lua chip de pasăre sau de animal şi se năpustea asupra ei. Trăgea de ea ca să o ia după el în mormânt”, declara ciobanul din Marotinu de Sus.

“Gheorghe Marinescu, cumnatul mortului şi tatăl fetei bântuite, m-a rugat să-l ajut. Împreună cu alţi patru băieţi din sat ne-am dus la mormântul lu’ Petre Toma. Eu am băut înainte o jumătate de litru de rachiu. Băieţii au dezgropat mortul, iar eu m-am urcat pe el, am numărat patru coaste şi am tăiat. În  momentul ăla mortul a gemut, semn că se transformase în strigoi.

Când am băgat mâna să iau inima, a început să curgă mult sânge. Nu a fost lucru curat, pentru că Toma era mort de şase săptămâni. Cât timp am stat deasupra cadavrului, am ţinut în gură două ţigări aprinse, ca să ia din damful mortului. Şi acum îmi mulţumeşte nepoata lu’ Toma pentru că i-am salvat viaţa. Şi fetele ei zic prin sat că dacă nu eram eu, mama lor nu mai era acum în viaţă”, a mai spus Mircea Mitrică.

Acest caz a captat atenţia presei româneşti şi a celei internaţionale, iar în satul doljean au apărut inclusiv producători de film. “Au venit italieni şi americani la poarta mea ca să facă un film cu mine. Dar copiii le-au spus că nu sunt acasă. Nu am vrut să apar nici măcar la ziar. Nimeni nu a reuşit să dea de urma mea, nici măcar procurorii, pentru că atunci am stat câteva săptămâni în pădure. Mă uitam mereu peste umăr să nu care cumva să vină cineva după mine”, a mai dezvăluit ciobanul.

Pe firul acestei poveşti au intrat şi autorităţile, care în urma celor întâmplate au decis pedepsirea celor implicaţi cu şase luni de închisoare cu suspendare. Astfel, Gheorghe Marinescu, Mircea Mitrică, Stelică Popa, Ion Ionescu, Florea Constantin şi Oprea Pascu au fost obligaţi la plata a 11.356.000 lei vechi daune morale şi 10.000.000 lei vechi daune materiale Floarei Cotoran, fiica defunctului, şi alte 10.000.000 lei vechi văduvei lui Petre Toma.