Cioacă revine cu PLÂNGERI PENALE. Un procuror, un comisar-şef şi un colonel SPP sunt acuzaţi că AU UMBLAT LA PROBE

Procurorul PÎCCJ, Romulus Dan Varga, comisarul-şef IGPR, Cristian Lazăr, şi colonelul SPP, Ion Teodorescu, au intrat în vizorul lui Cristian Cioacă, încarcerat la Penitenciarul Colibaşi-Argeş. Poliţistul, condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, le-a făcut plângeri penale celor trei pe care îi acuză, printre altele, că ar fi umblat la probele din dosarul său.

Poliţistul continuă să lupte cu sistemul pe care îl acuză că l-a aruncat pe nedrept după gratii, conform luju.ro. Astfel, Cioacă, prin avocata Maria Vasii, a înaintat plângerea penală procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea Militară de Apel. Cioacă îi acuză pe aceştia de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals, uzurparea funcţiei, represiune nedreaptă şi complicitate la represiune nedreaptă.

În cuprinsul plângerii penale depuse la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel, Cristian Cioacă îi acuză pe Romulus Dan Varga, Cristian Lazăr şi Ion Teodorescu că au inserat menţiuni false cu privire la ceea ce putea face dispozitivul numit ADE 650 –  “în fapt o jucărie” – pe care le-au ataşat rechizitoriului prin care fostul poliţist a fost acuzat de infracţiunea de omor.

Înscrisurile ar fi conţinut menţiunea că în zona unde se află domiciliul familiei Cioacă din Braşov au fost depistate semnale pozitive ce indicau prezenţa urmelor biologice.

“Sunt CONDAMNAT inclusiv pe baza înscrisurilor false întocmite de către persoanele arătate, înscrisuri ce au primit valoare de probe în cauza penală în care am fost judecat sub acuzaţia de omor şi profanare de morminte- fapte săvârşite prin aceea că, fără a avea autorizare legală – colonelul SPP Teodorescu Ion în complicitate cu domnul procuror Romulus Varga şi cu domnul comisar Lazăr Cristian au efectuat un pretins experiment judiciar cu un dispozitiv ce în aparenţă avea capacităţi de detecţie, dar în realitate era un fals grosolan menit numai să distragă atenţia de la LIPSA UNOR PROBE care să susţină ipoteza acuzării .

Această fapta a fost săvârşită de către toate cele trei persoane şi cu privire la MANIPULAREA şi SCOATEREA DIN CUSTODIE a probelor biologice – FIRE DE PĂR – fără a avea calitatea şi autorizarea legală în acest sens – a se vedea menţiunile din înscrisurile proces – verbal - cu privire la folosirea UNOR FIRE DE PĂR ce se afirmă că ar fi provenit de la soţia mea – din probele biologice ridicate pentru expertizare criminalistică / sau, întâlnind-o, ca persoană vie, şi primind de la ea aceste fire de păr pentru a crea diversiunea judiciară şi mediatică (...)”, transmite Cioacă în plângerea lui.