Evenimentul Zilei > Politica > Haos în Parlament. Cine sunt parlamentarii AUR, care l-au evacuat pe Florin Roman: unul a fost ajutor de bucătar și bodyguard
Haos în Parlament. Cine sunt parlamentarii AUR, care l-au evacuat pe Florin Roman: unul a fost ajutor de bucătar și bodyguard

Haos în Parlament. Cine sunt parlamentarii AUR, care l-au evacuat pe Florin Roman: unul a fost ajutor de bucătar și bodyguard

A fost un adevărat haos în Parlament, înaintea citirii moțiunii. Scandalul a izbucnit după ce vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, a ignorat cererea USR PLUS de a se introduce pe ordinea de zi a ședinței stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.
Deputatul PNL  a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu. Acesta a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților.
Imediat deputatul liberal Florin Roman a fost evacuat de la prezidiu prin intervenția a doi parlamentari AUR, chemați de liderul George Simion. Cei doi parlamentari sunt Antonio Andrușceac și Titi Stoica, poreclit și Titi ”Patru Mâini” pentru votul dublu la bugetul de stat.

Un fost șef de gară și bodyguard în Londra, membru în galerie, și un fost USR-ist

Potrivit g4media, Titi Stoica (39 de ani) este absolvent de liceu și a lucrat ca șef de stație de metrou, bodyguard, ofițer de securitate și ajutor de bucătar în Londra, unde a și trăit în ultimii zece ani. El a ajuns pe primul loc al listelor de candidați AUR Timiș datorită prietenei cu George Simion, copreședintele AUR.

Stoica este fanul echipei de fotbal Poli Timișoara. Acesta l-a cunoscut pe George Simion prin intermediul peluzei, ambii fiind membri ai fenomenului ultras din galeriile echipelor de fotbal.

În martie 2021, deputatul Titi Stoica a fost unul dintre parlamentarii care au votat la două mâini în Parlament la votul pentru bugetul de stat. Stoica a declarat atunci pentru Adevărul că „nu este absolut deloc în regulă” ce a făcut. Din acel moment, în Parlament a început să i se spună Titi ”Patru Mâini”.

Cine este Antonio Andrușceac, chestorul Camerei Deputaților

Al doilea parlamentar AUR care a contribuit la evacuarea lui Florin Roman este Antonio Andrușceac, chestorul Camerei Deputaților. El a fost membru USR Sectorul 4 și a vrut să candideze la primăria , dar candidaturade sector sa a fost invalidată de Biroul Național al USR, două dintre motive fiind faptul că a susținut referendumul pentru familia tradițională, dar și colaborarea strânsă cu actualul primar al sectorului 4.

Antonio Andrușceac a fost consilier local USR în Sectorul 4 și a devenit unul dintre cei mai controversați lideri USR din cauza poziționărilor sale despre femei și pro-referendumul pentru familie. ”Toate femeile sunt făcute pentru a fi soții și mame, iar frustrările nu se ascund în carieră”- este una dintre afirmațiile lui Andrușceac pe Facebook, ștearsă între timp.

În 2020, Andrușceac a plecat din USR și s-a înscris în AUR, devenind parlamentar. El are experință de manager în domeniul imobiliarelor și are experiență de activist civic: Masa Creștină – voluntariat Casa Spiridonia din sectorul 4 și un alt proiect, implementat împreună cu Mănăstirea Pasărea, de susținere financiară a elevelor cu probleme materiale, olimpice și cu rezultate bune la învățătură, mai scrie sursa menţionată.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: