Klaus Iohannis este obligat să restituie statului 300.000 de euro, după ce a pierdut dreptul de proprietate asupra a două case din Sibiu, pe care le deținea în coproprietate.
Astfel, timp de 18 ani, un cuplu de vârstnici a fost implicat într-o luptă juridică, după ce au achiziționat de la stat o parte dintr-o clădire care, ulterior, a ajuns în posesia familiei Iohannis.
Clipele prin care au trecut familiile care s-a judecat 18 ani cu Iohannis
Fiul acestora a relatat dificultățile prin care au trecut părinții săi, menționând că, între timp, mama sa a decedat.
„Statul ni le-a vândut şi după aia a apărut domnul Iohannis că e locuinţa lui şi nouă ne-au anulat contractul de cumpărare şi de atunci, 18 ani ne-am judecat.
Până s-a făcut dreptate am avut şi executare, în termen de 30 de zile trebuia să eliberăm şi s-a dovedit că sunt acte false”, a declarat Adrian Oargă.
De altfel, Klaus Iohannis a chemat în instanță și familia Antonescu, care locuiește în imobilul obținut ilegal de președinte.
Adrian Antonescu a declarat că s-au confruntat cu o acțiune în justiție pentru anularea contractelor de vânzare-cumpărare, deși ei au achiziționat proprietatea de la statul român în baza legii 112, fără a ști că statul nu ar fi trebuit să vândă acel imobil.
„Atât de încurcată a fost povestea asta încât greu a fost de descurcat. Până la urmă s-a înţeles care a fost lanţul slăbiciunilor”, a menționat bărbatul, potrivit observatornews.ro.
Casele din Sibiu, obținute cu acte false
După 1989, un personaj controversat a reușit să obțină casa cu pricina din Sibiu, folosind documente falsificate și ulterior a împărțit-o cu Klaus Iohannis.
Ulterior, s-a demonstrat că nimeni nu deținea drepturi de moștenire asupra proprietății, iar statul român urmează să recupereze imobilul.
„Una dintre achiziţiile foarte bune, recunosc, a fost de la o cunoştinţă care a moştenit casa. Am cumpărat jumătate de la el. Pe o sumă modică, nu mai ştiu pe de rost, recunosc”, spunea Klaus Iohannis, referitor la subiect.