Ionuţ Filimon, Consilierul local și președinte al Tineretului Național Liberal Vrancea (TNL), a fost condamnat în 2003 pentru furt și fals material și uz de fals în înscrisuri oficiale, la un an cu suspendare, iar mai apoi de către Tribunalul Vrancea la 2 ani, tot cu suspendare.

Daniel Moroşanu, prim-vicepreședintele PNL Vrancea, a fost implicat în 2000 într-un caz de omor. Incidentul a avut loc în localitatea Vidra, judeţul Vrancea. Anul trecut, acesta a fost acuzat că ar fi păgubit o tânără de 16.000 de euro. Când i-a cerut banii înapoi, acesta ar fi ameninţat-o cu moartea.

Ionuț Filimon este consilier în Consiliul Local Focșani de la alegerile din 2016. Cu toate că erau cunoscute antecedentele sale penale, acesta a fost menținut pe listele PNL la scrutinul din vara anului trecut, mai ales că era și președinte al TNL Vrancea.

În fapt, în 2003 a fost condamnat de către Judecătoria Focșani la un an de închisoare cu suspendare împreună cu alți doi inculpați, Marian C. și Petruș O, scrie RomaniaLibera.

Prim-vicepreședinte al PNL Vrancea este Daniel Moroșanu, cunoscut mai curând ca un interlop autentic în județul Vrancea. În 2000, împreună cu fratele său Nicu Moroșanu, care era bodyguard al unei discoteci din localitatea Vidra, i-ar fi aplicat o corecție corporală unui tânăr pe nume Costel Boștiog, asistent sanitar, care ulterior avea să decedeze.

Ancheta poliției și a parchetului de la acea vreme avea să-l identifice ca unic făptaș pe minorul Mihai Ovidiu Badiu. „L-au omorât pe băiatul ăla Boștiog în bătaie cei doi frați, Nicu și Daniel Moroșanu, după care l-au determinat pe Badiu să ia fapta pe cârca sa deoarece era minor și stătea puțin la închisoare. După care Daniel Moroșanu l-a făcut și fin, l-a cununat după ce a ieșit din pușcărie.  Mie nu mi-e frică de ei, cu toate că au instituit teroarea în toată zona de munte a Vrancei”, a declarat Ionel Anghel din Vidra, martor al evenimentelor de atunci.