Evenimentul Zilei > Politica > Cine sunt ”cei patru necunoscuți” care au înființat partidul lui Dragnea. ”Oameni obișnuiți, care să nu atragă atenția”
Cine sunt ”cei patru necunoscuți” care au înființat partidul lui Dragnea. ”Oameni obișnuiți, care să nu atragă atenția”

Cine sunt ”cei patru necunoscuți” care au înființat partidul lui Dragnea. ”Oameni obișnuiți, care să nu atragă atenția”

Alianța pentru Patrie, ăartidul anunțat de Liviu Dragnea , a fost înregistrat oficial la tribunal în 19 mai. Fostul lider al PSD a anunţat că patru „oameni obişnuiţi” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, sunt fondatorii formațiunii politice.
Cei patru care au înființat partidul lui Dragnea sunt: Valentin Păduroiu, Marin Gheniu, Mariana Gheniu și Anca Maria Loghin. Codrin Ștefănescu a declarat pentru HotNews.ro că partidul a fost înființat de patru oameni simpli care nu au făcut niciodată politică.
„Sunt patru oameni normali, simpli care nu au făcut niciodată politică. Nu au făcut politică, nu au fost membri de partid. I-am rugat pe patru oameni normali care îmi sunt prieteni. Doi pensionari care nu au nici măcar cont de Facebook, doi oameni super normali care au înscris acest partid împreună cu avocata Mihaela Angheluș. Am procedat în felul asta pentru a fi siguri că va putea fi înființat partidul acesta. Dacă apărea numele nostru sigur aveam probleme”, a explicat Codrin Ștefănescu.
Unul dintre cei patru fondatori, Valentin Păduroiu a fost implicat în politică, membru PRM și deputat. Potrivit fișei parlamentare și CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Păduroiu s-a născut în 1961, este de meserie inginer electromecanic, are studii la Academia Navala „Mircea cel Batran”, Constanta. Păduroiu a fost deputat în legislatura 2000-2004 a candidat pe listele PRM dar a părăsit partidul în 2001 și s-a înscris în PSD. Până în 2016 a fost consilier la grupul PSD din Camera Deputaților.

Programul politic a Alianței pentru Patrie

Conform programului politic, afișat pe site, noua formațiune politică susține „patria, familia, identitatea și mândria națională, bunăstarea fiecărui român și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român”.

  • „Alianța pentru Patrie” vrea să proiecteze „un model de societate în spiritul mândriei naționale”, model „românesc de conviețuire etnică și confesională, respingând orice act de discriminare a poporului român, indiferent din partea cui ar veni”.
  • Alianța pentru Patrie se adresează, prin întreaga sa activitate politică, tuturor categoriilor sociale, cetăţenilor, care sunt mândri că sunt români și care vor să se implice în salvarea și redobândirea independenței națiunii noastre, prin unirea ideilor, energiilor, aspirațiilor și competențelor în jurul și în slujba valorilor în care credem împreună.
  • Credem în valorile fundamentale care stau la baza civilizației moderne, în dreptul și destinul României și al românilor de a trăi în libertate și prosperitate.
  • Credem în statul social și solidaritatea socială, așa cum sunt definite în Constituția României.
  • Credem în economia de piață liberă, în proprietatea privată, în concurența loială și spiritul antreprenorial românesc.
  • Credem în democrația reală, în libertatea individuală, în justiția liberă și egalitatea în fața legii.
  • ALIANȚA PENTRU PATRIE are convingerea că există cu adevărat o nevoie vitală de a ne construi propriul destin național și de a ne desprinde definitiv şi irevocabil de actualele mentalități politice, care au risipit şi mai risipesc, şi astăzi, puterea și energia națiunii”.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: