Evenimentul Zilei > International > Cine nu se vaccinează, plătește. Compania americană Delta a găsit o nouă metodă de a-și „convinge” angajații să se imunizeze contra Covid-19
Cine nu se vaccinează, plătește. Compania americană Delta a găsit o nouă metodă de a-și „convinge” angajații să se imunizeze contra Covid-19

Cine nu se vaccinează, plătește. Compania americană Delta a găsit o nouă metodă de a-și „convinge” angajații să se imunizeze contra Covid-19

Delta Air Lnes își va penaliza angajații care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19.

Angajații nevaccinați vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară de 200 USD pe lună pentru asigurarea lor de sănătate, a anunțat miercuri CEO-ul Delta Air Lines Ed Bastian.
„Începând cu 1 noiembrie, angajații nevaccinați înscriși în planul de asigurări de sănătate Delta vor fi supuși unui supliment lunar de 200 USD”, a declaratr șeful companiei.

Compania aerianî Delta a plătit40.000 de dolari pentru fiecare angajat tratat de Covid-19 în spital

Ed Bastian precizează că „șederea medie în spital din cauza Covid-19 a costat Delta 40.000 de dolari de persoană”, adăugând că dintre angajații companiei care s-au infectat și au avut nevoie de spitalizare niciunul nu era complet vaccinat.

Potrivit lui Ed Bastian, această contribuție suplimentară este menită să compenseze „riscul financiar la care este expusă compania de decizia angajatului de a nu se vaccina.

„Deși putem fi mândri de rata de vaccinare de 75%” în rândul angajaților companiei aeriene, „agresivitatea variantei B.1.617.2 înseamnă că trebuie să vaccinăm mulți mai mulți angajați și să ajungem cât mai aproape posibil 100%”, susține Ed Bastian .

„Este timpul să vă vaccinați”

Mai mult, conducerea companiei consideră că, din moment ce autoritatea americană pentru sănătate, Food and Drug Administration (FDA), a aprobat vaccinul Pfizer, toată lumea trrbuie să înțeleagă că „este timpul să se vaccineze”. „Suntem încrezători în siguranța și eficacitatea vaccinului Pfizer, care a fost supus aceleiași analize riguroase ca și alte medicamente care au fost aprobate pentru a trata cancerul și bolile de inimă, precum și alte vaccinuri”, adaugă direcția.

Statele Unite au autorizat pe deplin vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de  Pfizer / BioNTech luni, o mișcare care permite unor autorități și companii să impună vaccinarea fără teama de eventuale consecințe  legale. Laboratorul Moderna, producător al unui alt vaccin împotriva Covid-19, care a beneficiat până acum de o autorizație temporară, a declarat că a depus oficial cererea de autorizare completă la FDA miercuri, noteazî ziarul francez Le Figaro.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: