Evenimentul Zilei > Social > Cine n-ar avea voie să facă amor?! Declarațiile care au uimit pe toată lumea
Cine n-ar avea voie să facă amor?! Declarațiile care au uimit pe toată lumea

Cine n-ar avea voie să facă amor?! Declarațiile care au uimit pe toată lumea

Biserica Anglicană a prezentat scuze după ce o declarație publică a stârnit mai multe controverse la nivel global. În „nota” emisă inițial, biserica susținea că doar cuplurile heterosexuale căsătorite au voie să facă amor.

Arhiepiscopii de Canterbury şi de York au prezentat scuze publice după ce Biserica Anglicană a emis săptămâna trecută o declaraţie în care a afirmat că doar cuplurile heterosexuale căsătorite ar trebui să aibă dreptul de a întreţine raporturi sexuale, scrie Agerpres.

Arhiepiscopii Justin Welby şi John Sentamu sunt cei care și-au asumat în totalitate vina pentru declarația inițială. Aceștia au recunoscut că astfel de fapte pot periclita foarte ușor credința enoriașilor.

Îndrumarea pastorală a fost transmisă clericilor anglicani după o modificare recentă a legislaţiei din Marea Britanie, adoptată după o îndelungată bătălie în instanţă, ce permite cuplurilor heterosexuale să se căsătorească în cadrul unor ceremonii civile, în locul nunţilor tradiţionale organizate în biserici.

Acel îndrumar religios afirma că parteneriate civile nu ar trebui să fie „mai mult decât o prietenie abstinentă din punct de vedere sexual”.

Cei doi arhiepiscopi anglicani au publicat joi următoarea declaraţie de presă: „Noi, ca arhiepiscopi, alături de episcopii Bisericii Anglicane, ne cerem scuze şi ne asumăm responsabilitatea pentru declaraţia de săptămâna trecută, care – şi recunoaştem acest lucru – a periclitat încrederea credincioşilor. Ne pare foarte rău şi recunoaştem sentimentele de diviziune şi de durere pe care ea le-a cauzat”.

Îndrumarea pastorală publicată săptămâna trecută de Biserica Anglicană conţinea următoarea afirmaţie: „Relaţiile sexuale în afara căsătoriei heterosexuale sunt considerate nepotrivite cu scopurile pe care Dumnezeu le are pentru oameni”.