Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine n-a avut bani de mare în august, merge în septembrie la un sfert de preț. Începe ”litoralul pentru toți”
Cine n-a avut bani de mare în august, merge în septembrie la un sfert de preț. Începe ”litoralul pentru toți”

Cine n-a avut bani de mare în august, merge în septembrie la un sfert de preț. Începe ”litoralul pentru toți”

Ultimul weekend oficial de vară la malul mării s-a încheiat, iar de luni prețurile ar trebui să scadă vertiginos, chiar și cu 40 la sută.

Începând de luni, se dă startul la programul ”litoralul pentru toţi”, în acest proiect înscriindu-se deja 42 de hoteluri. Se vobește că prețurile vor fi mai mici cu 70 la sută decât cele practicate în vârful sezonului, dar nimeni nu crede așa ceva.

Programul ”litoralul pentru toți” la Marea Neagră, este cel mai longeviv proiect social din România. Numără deja 37 de ediții și este foarte benefic pentru românii cu venituri mici, care se pot bucura de mare și de soare cu bani mult mai puțini față de lunile iulie și august.

Aflat la a 37-a ediție, programul special prezintă același interes din partea turiștilor ca și la început. Acest program social este susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere de pe litoral. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, multe hoteluri intrate în program reduc prețurile cu până la 70 la sută și acceptă chiar și vouchere de vacanță în cazul turiștilor care mai au așa ceva.

Ultimul week-end de vară

Vremea pe litoral a ținut cu turiștii care au luat cu ”asalt” plajele și stațiunile de la Marea Neagră. Oamenii nu s-a uitat la prețuri și a băgat mâna adânc în buzunar pentru a se distra așa cum se cuvine, mai ales că sezonul estival 2021 este pe ducă.

Sezonul care tocmai se încheie a fost unul foarte bun pentru hotelieri. Sute de mii români s-au înghesuit pe câteva ”petece” de plajă și chiar au suportat prețuri de ”infarct”.

Pe litoralul românesc nu se mai găseau locuri de cazare nici să dai cu tunul. Aglomerația de pe plajă a fost dovada vie că românii au uitat cu totul de pandemie și vor să se distreze. De altfel, ultima poantă care circulă printre turiști e ”Hai, că ți-am oprit un loc în apă!”. Cel puțin așa susține tour operatorul Adi Voican: ”Foarte plin în Eforie, e atât de plin, încât dacă vrei să găseşti un loc trebuie să ieşi din apă. Am auzit pe cineva strigând, vino că ţi-am păstrat un loc în apă”.

Nu mai puțin de 250.000 de turiști se află la mare în această perioadă, iar stațiuni precum Costinești, Mamaia, Eforie și Vama Veche sunt sufocate efectiv de marea de oameni.

”Este prima dată când venim în perioada aceasta, dar aşa s-a nimerit cu concediul, nu avem ce face”, declară o turistă surprinsă de amploarea haosului de pe litoral.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: