Transsexualii nu sunt o noutate în sportul mondial, fie el la nivel de amatori, fie la cel profesionist. De această dată, fotbalul feminin profesionist din „Țara Tangoului” a bifat o premieră: Mara Gomez este cea dintâi jucătoare transsexuală din Liga 1 feminină argentiniană.

Până acum, Mara Gomez a evoluat într-o competiție regională, la gruparea Las Malvina. „La toate echipele la care am jucat am fost tratată bine. Niciodată nu m-am simţit exclusă din echipă. Toate facem aceeaşi muncă.

Diferența de gândire nu există. Sunt foarte multe jucătoare care au mai multă forță și viteză decât mine și nu sunt bărbați”, a declarat jucătoarea cotidianului „El Dia”.

În ciuda anunțului, Mara Gomez nu a fost încă înregistrată în AFA (Federația Argentiniană de Fotbal), iar ceea ce trebuie să facă jucătoarea este ca ea să respecte testul de testosteron.

Mara Gomez și-a schimbat oficial sexul la vârsta de 18 ani și a mărturisit că a avut mari probleme din această cauză, fiind deseori discriminată, fapt ce i-a provocat depresia. „Pentru minee, fotbalul este ca o terapie, m-a calmat psihic”, a mai spus Mara Gomez.

Te-ar putea interesa și: