Evenimentul Zilei > Politica > Cine este partidul beneficiar din umbră al mega-scandalului Cîțu? „E o colaborare puternică cu serviciile secrete române și străine”. VIDEO
Cine este partidul beneficiar din umbră al mega-scandalului Cîțu? „E o colaborare puternică cu serviciile secrete române și străine”. VIDEO

Cine este partidul beneficiar din umbră al mega-scandalului Cîțu? „E o colaborare puternică cu serviciile secrete române și străine”. VIDEO

Cu o lună înaintea congresului în care se va decide președintele PNL pentru următorii 4 ani, premierul liberal este în centrul unui scandal monstru. Inițial a fost bănuit Ludovic Orban ca fiind în spatele dezvăluirilor explozive, având în vedere marea sa miză. Însă informații pe surse relevă un alt mare câștigător de pe urma acestei bombe politice. Alecu Racoviceanu și invitații săi în arena EVZ Play au analizat raporturile de forță din Coaliție.

Moderatorul emisiunii a remarcat că, deși e un subiect care aparent îl vulnerabilizează în fața partidului său, Florin Cîțu are acum ocazia să testeze dacă mai controlează ceva din partid. Mai ales că ministrului USR-ist al Justiției, Stelian Ion, i s-ar fi cerut demisia luni, iar coaliția condusă de PNL e proiectul de suflet al președintelui Iohannis. „Cîțu are de dus două războaie”, a opinat Alecu Racoviceanu, explicând: „Dezvăluirea asta lovește PNL. Începând cu 25 septembrie, în loc să aibă un președinte locomotivă, va avea un președinte căruia trebuie să îi repare imaginea prin muncă”.

Toată nebunia asta ajută USR PLUS”

În opinia sociologului Mirel Palada, este evident că nu vorbim despre dezvăluiri civile în cazul Cîțu. Acesta a remarcat „o colaborare puternică cu serviciile secrete române și străine. Lupta internă deja e tranșată în PNL. Toată nebunia asta ajută USR PLUS, tipul acela de electorat nehotărât prins în mrejele indignării nobile de tip tefelist. Cruciada asta morală s-a cam pleoștit. Nicușor Dan și Clotilde Armand și-au dat măsura neputinței, electoratul lor s-a dezumflat. Ponderea celor care votează USR a scăzut la jumătate din totalul populației”.

De altfel, EVZ a surprins în exclusivitate, săptămâna trecută, întâlnirile de taină ale liderilor USR PLUS pe tema scandalului Cîțu și a noii strategiei a uniunii lor politice.

Se deschide culoar pentru Kovesi președinte?

Mirel Palada merge chiar pe o variantă surpriză, respectiv „un guvern minoritar susținut din umbră de PSD. Înțelegerea e deja făcută. Se va construi un val de simpatie pentru ca Laura Kovesi să câștige alegerile din 2024„, a explicat acesta. Palada a confirmat ipoteza moderatorului că apariția lui Florin Cîțu alături de președintele Iohannis, în atmosfera festivă de la Ziua Marinei, seamănă cu un „coming out al premierului (ăsta sunt, beau etc.)”.

Emisiunea poate fi vizionată aici: