Evenimentul Zilei > Politica > Cine este noul prefect al Capitalei: „Unul dintre cei mai valoroşi şi mai dedicaţi funcţionari”. FOTO
Cine este noul prefect al Capitalei: „Unul dintre cei mai valoroşi şi mai dedicaţi funcţionari”. FOTO

Cine este noul prefect al Capitalei: „Unul dintre cei mai valoroşi şi mai dedicaţi funcţionari”. FOTO

Alin Stoica a fost înlocuit. În urma eliberării din funcție a prefecților USR-PLUS, Ministerul Afacerilor Interne a emis un nou ordin de înlocuire a fostului prefect al municipiului București. Noul prefect va exercita atribuții pe durata unui mandat interimar, potrivit ordinului citat de Agerpres.

Cine este noul prefect al municipiului București

Ministerul Afacerilor Interne a emis un ordin de înlocuire a fostului prefect al Capitalei, Alin Stoica, cu subprefectul municipiului București, Florela-Antonela Ghiță. Decizia în cauză vine în contextul în care 14 prefecți din România au fost eliberați din funcție, în urma retragerii de la guvernare a partidului USR-PLUS.

Noul prefect al municipiului București, Florela-Antonela Ghiţă, va exercita atribuţii pe durata unui mandat interimar, până la ocuparea funcţiei. Potrivit unor declarații anterioare ale lui Traian Berbeceanu, Florela-Antonela Ghiţă este „unul dintre cei mai vechi, mai valoroşi şi mai dedicaţi funcţionari ai Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti”.

 

Florela-Antonela Ghiţă a absolvit cursurile Liceului de chimie Corabia (1980-1984) şi ale Facultăţii de Drept – Universitatea Bucureşti (1987-1992), potrivit CV-ului publicat pe site-ul Instituției Prefectului Municipiului București.

De asemenea, Florela-Antonela Ghiţă deține o diplomă de masterat în Politici Publice şi Integrare Europeană, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

A fost, de profesie, și avocat şi consilier juridic, în perioada 1992-2005. Începând cu anul 2005 a activat în cadrul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti în calitate de şef oficiu prefectural, şef serviciu, iar ulterior ca director executiv.

Prefecții și subprefecții USR-PLUS, eliberați din funcții

Prefecții și subprefecții numiți de USR-PLUS au fost eliberați din funcții, joi, prin decizie a premierului Florin Cîțu, în cadrul ședinței de guvern. Ordinea de zi a ședinței de guvern din ziua de joi a fost suplimentată cu actul normativ pentru eliberarea din funcție a prefecților și subprefecților.

Premierul a confirmat oficial faptul că a demis prefecții și subprefecții USR PLUS, dar a precizat că nu va numi alții în loc. El a precizat că atribuțiile prefecților demiși vor fi preluate de subprefecții PNL care au rămas în funcție.

Miercuri seară, premierul Florin Cîțu a semnat actele pentru eliberarea din funcție de secretarilor de stat numiți de USR PLUS. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

De altfel, Florin Cîțu a anunțat, în cadrul unei emisiuni televizate că va recurge la acest gest, deși, în același timp îi invita pe cei de la USR PLUS să se așeze la masa negocierilor.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus Florin Cîțu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: