Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine e Ice, periculosul hacker român arestat în Mexic. Lucra pentru banda lui Rechinu, de pe Riviera Maya
Cine e Ice, periculosul hacker român arestat în Mexic. Lucra pentru banda lui Rechinu, de pe Riviera Maya

Cine e Ice, periculosul hacker român arestat în Mexic. Lucra pentru banda lui Rechinu, de pe Riviera Maya

Căutat pentru infracțiuni informatice internaționale, românul Mihai Ghiață zic Ice, considerat unul dintre cei mai periculoși hackeri ai lumii, a fost arestat în Mexic.

În anul 2004, Ice a pus bazele unei reţele infracţionale, şi, împreună cu mai mulţi indivizi, s-au specializat în clonarea cardurilor bancare şi sustragerea banilor din conturile clienţilor unor bănci din România, Olanda, Italia şi SUA. În 2013, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru fraude informatice şi iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.  I se pierduse urma și a fost dat în urmărire internațională prin Interpol.

Ice lucra împreună cu iubita lui, Iulia.

Legături cu banda lui Florian Tudor, zis Rechinu

Potrivit archyde.com, românii au fost arestați pentru posibila lor participare la faptele comise de gruparea condusă de Florian Tudor, zis Rechinu, care a acționat în Riviera Maya, înșelând utilizatorii cardurilor bancare prin pirateria bancomatelor, efectuarea de apeluri telefonice și trimiterea de e-mailuri pentru a goli conturile.

Mihai Ghiață și Iulia Iancu au fost arestați pe 15 iulie, de Procuratura Generală (FGR) din Mexic, în timpul unei operațiuni în care au fost percheziționate trei locuințe în Cabo San Lucas și Baja California Sur. La una dintre aceste adrese, situată în cartierul Residencial El Tezal, au fost reținuți cei doi, care au fost identificați de Unitatea de Investigații Cibernetice a Agenției de Investigații Criminale (AIC), ca posibili responsabili pentru furtul și clonarea cardurilor bancare, transferuri bancare ilegale și piraterie.

În urma perchezițiilor, FGR a ridicat echipamente informatice, diverse dispozitive de stocare, numerar, narcotice, dispozitive de citire a benzilor magnetice, telefoane mobile și servere de rețea, care vor fi analizate de experți în căutare de dovezi suplimentare.

Sistem de hacking sofisticat, cu criptomonede

Potrivit investigațiilor, cei doi reținuți conduc un sistem de hacking și de spălare de bani foarte sofisticat, cu criptomonede, și de fraudă electronică numită phishing (o metodă de a înșela oamenii și de a-i face să partajeze parole, numere de carduri bancare și informații confidențiale prin e-mail-uri sau apeluri).

Mihai Ghiață are o notificare cu roșu (un aviz internațional pentru infractorii căutați, nr) pentru apartenența sa la un grup infracțional dedicat fraudei și falsificării de mijloace electronice de plată în diferite țări europene.

Rechinul, interlopul român care a speriat Mexicul

Florian Tudor a fost arestat la finalul lunii mai, în cadrul unei operațiuni desfășurate de autoritățile mexicane, în Ciudad de Mexico. Arestarea s-a făcut în baza unei solicitări de extrădare a guvernului român. El era căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată

Potrivit presei din mexic, Rechinul ar fi început să-şi construiască imperiul de afaceri ilegale din Cancun, Mexic, încă din anul 2005 datorită relațiilor cu lumea politică locală. El a obținut sprijin din partea unui fost guvernator al regiunii de la acea vreme. Ușor, ușor, susțin jurnaliștii din Mexic, românul ar fi cumpărat bunăvoința oamenilor legii din zonă. Iar aceștia au întors ochii în altă parte, atunci când aveau de-a face cu ilegalitățile comise de gruparea condusă de români.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: