Broadhurst a vandut. Cine a cumparat?

Broadhurst a vandut. Cine a cumparat?

Un pachet de actiuni ce reprezinta 14,3% din capitalul companiei de asigurari Asirom a fost tranzactionat vineri pe piata Rasdaq, pentru 58,46 milioane de lei, fara a se sti cine este vanzatorul, informeaza Mediafax.

Cumparatorul este, cel mai probabil, conform unor surse bursiere, o companie de asigurari straina care incearca sa intre pe piata romaneasca, foarte atractiva in acest moment.

Transferul participatiei de 91,3 milioane de actiuni s-a facut la un pret de 0,64 lei pe titlu, cu 20,9% mai mic decat cotatia medie din ultima zi de tranzactionare. Ioan Niculae, presedintele Interagro, actionarul majoritar al Asirom, spune ca nu a facut vineri tranzactii cu actiuni Asirom: „Interagro nu a cumparat actiuni Asirom, dar nici nu a vandut”.

Nici fondul de investitii QVT Fund, actionar minoritar la Asirom (aproximativ 12,2% din actiuni), nu a derulat vreo tranzactie vineri cu titlurile asiguratorului, dupa spusele lui Tiberiu Csaki, avocat la Salans Romania, societatea de avocatura care reprezinta fondul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai probabil vanzator este fondul de investitii Broadhurst, care detine 14,93% din titlurile Asirom. Dan Barbulescu, reprezentantul fondului, a declarat insa ca nu are cunostinta de implicarea acestuia in acest transfer de actiuni: „O astfel de decizie se ia la New York. Eu n-am fost informat inca in acest sens”.