Evenimentul Zilei > Politica > Cine conduce, de fapt, PSD? Miron Mitrea dezvăluie adevărul din spatele ecranelor
Cine conduce, de fapt, PSD? Miron Mitrea dezvăluie adevărul din spatele ecranelor

Cine conduce, de fapt, PSD? Miron Mitrea dezvăluie adevărul din spatele ecranelor

Miron Mitrea, fostul lider al PSD, a vorbit despre conducerea actuală a partidului. De asemenea, acesta a menționat și „etapa Dăncilă” și despre cum a influențat aceasta partidul social-democrat.

Miron Mitrea, fost lider important al PSD, organizator al unor campanii electorale de succes și ministru al Transporturilor în Guvernul Năstase, i-a acordat ziaristului Dan Marinescu un interviu, în cadrul rubricii „Întrebări esențiale” de la Evenimentul Zilei TV.

Întrebat cum îi vede pe majoritatea liderilor aleși la Congres și cine crede că conduce, de fapt, partidul în clipa asta, Miron Mitrea a răspuns că:

„Marcel Ciolacu este un om abil de partid. Sunt convins că el ar fi făcut multe opoziții la plantarea unor oameni care nu sunt din partid.

Cred că acum el este influențat de duo-ul Vasile Dâncu – Paul Stănescu și își schimbă prea rapid poziția. Pe fond el este la conducere, nu este un om ușor de influențat”, a spus Miron Mitrea.

Acesta a mai menționat că în sondaje s-ar fi așteptat ca PSD să treacă peste PNL, lucru care nu s-a întâmplat.

Miron Mitrea motivează acest „incident”:

„PSD-ul a stat mereu cu ochii pe ce se întâmplă în interior. Si este de înțeles. Aveau președinte interimar, veneau după o perioadă foarte grea, perioada Liviu Dragnea și atacurile pe care Liviu Dragnea le-a suportat, în mare parte provocate de el, evident, urmată de venirea unui președinte ca Viorica Dăncilă care nu a avut nici măcar suportul partidului, și asta o spun ca un om care cunoaște partidul și chiar am fost câteva săptămâni în campania Vioricăi.

EvZ TV. Întrebări esențiale. Dan Marinescu cu Miron Mitrea despre alegeri si campanii electorale (Ep. 1)

Întrebat de ce a plecat din campania Vioricăi Dăncilă, Miron Mitrea a devzăluit că:

„Să zicem că nu ne-am mai înțeles foarte bine. Nu ne-am certat, n-a fost nimic. Era o campanie în care oamenii, cum se întâmplă mereu în asemenea momente, vin oameni care spun că vom câștiga, rupem gardurile, dar să fim serioși, era departe de câștig.

Acolo miza pentru PSD, din păcate pentru ei a fost un candidat mai slab, ca să fiu elegant, mi s-a părut că a fost spulberată în turul 2 de Klaus Iohannis. Era evident, orice sondaj o arăta. Știa și Iohaniis asta. Ce rost avea să intre în dezbatere cu ea când era la 20 de puncte de el.

Nu avea niciun interes. Putea doar să piardă, nu să câștige. Și a jucat foarte corect.

Dar erau oameni care îi spuneau că gata, vom face, vom drege și au schimbat. Dacă te-ai uitat la campania pe turul 1, care a fost profesionistă, părerea mea, nu eu am făcut-o, eu am fost doar consultant. Au schimbat-o. După aia în turul 2 au trecut la o campanie slabă. O campanie care ține doar la partidele cu 5-7%.

Și ea a scăzut de la 42-44 cât estimam noi să o scoatem, a scăzut la 34. Și când s-a schimbat tipul de campanie ne-am văzut fiecare de drumul lui”, a declarant Miron Mitrea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: