Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine a fost Dan Petrescu. Noi informații privind accidentul aviatic de la Milano. În avion se aflau fiul și soția acestuia
Cine a fost Dan Petrescu. Noi informații privind accidentul aviatic de la Milano. În avion se aflau fiul și soția acestuia

Cine a fost Dan Petrescu. Noi informații privind accidentul aviatic de la Milano. În avion se aflau fiul și soția acestuia

O tragedie a avut loc duminică, în jurul orei 13:12, în Milano. Un avion înmatriculat cu numere româneşti s-a prăbușit pe o clădire aflată la marginea orașului italian. În el se afla miliardarul român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, împreună cu soţia, fiul lor şi alţi cinci prieteni.

Avionul decolase de pe aeroportul Linate din Milano, la ora 13:00, cu destinația în Olbia, Sardinia. La scurt timp, la ora 13:12, avionul s-a prăbușit.

Potrivit informațiilor comunicate MAE de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular român, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Pilotul, un român de 68 de ani, şi cei şapte pasageri, între care şi un copil, au murit, scrie Corriere della Sera. Publicația mai scrie că printre victime s-ar număra și un cetățean francez născut în România. Printre pasagerii avionului se aflau și Dan Ștefan Petrescu, fiul omului de afaceri, în vârstă de 30 de ani. Și soția omului de afaceri, în vârstă de 65 de ani se afla în avion.

Astăzi, Petrescu şi familia sa intenţionau sa meargă, alaturi de fini, la Olbia, unde aveau o vilă, conform sursei citate. Mama lui Dan Petrescu are 98 de ani şi se afla în Olbia. Femeie stătea la vila familiei şi îl aştepta pe fiul ei şi ceilalţi invitaţi.

Dan Petrescu era probabil cel mai bogat român

Omul de afaceri controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale. Ion Țiriac declara despre el că era cel mai bogat român, dar era foarte discret și nu era prezent în spațiul public.

O sumbră coincidență

Avionul a căzut la intersecția străzilor Marignano și 8 ottobre 2001, din San Donato Milanese, o comună din zona metropolitană Milano. Coincidența sumbră este că, în zonă, în 8 octombrie 2001, s-a produs un alt accident aviatic, în care au murit 118 persoane (după ce s-au ciocnit un avion Boeing și un Cessna, pe aeroportul din Milano, Linate).

Avionul a luat foc după ce s-a izbit de o clădire de birouri goală în curs de renovare.

„Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut în picaj, fără a face manevre, pur şi simplu s-a prăbuşit”, potrivit unui martor ocular.

Martorii, care locuiau într-o clădire aflată la aproximativ 200 de metri de locul dezastrului, au declarat că au auzit un zgomot ciudat și apoi o bubuitură, s-au uitat pe fereastră și au văzut o minge de foc. Rămășițele avionului sunt împrăștiate pe o suprafață mare în jurul punctului de impact.

„Avionul avea un motor în flăcări și a coborât în picaj, nu s-au văzut manevre, dar chiar s-a prăbușit”. Astfel, unii martori care au văzut Piper prăbușindu-se în clădirea din San Donato Milanese.

Pilatus PC-12 este un avion comercial monomotor cu turbopropulsor, care poate fi utilizat de asemenea drept cargo sau pentru transportarea a maxim 9 pasageri.

Agenţia naţională de securitate aeriană a Italiei a declanşat o anchetă.