Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine a fost Adrian Rădulescu. Trecerea de la TVR, la consilierul lui Băsescu
Cine a fost Adrian Rădulescu. Trecerea de la TVR, la consilierul lui Băsescu

Cine a fost Adrian Rădulescu. Trecerea de la TVR, la consilierul lui Băsescu

Adrian Rădulescu a murit la vârsta de 66 de ani. A fost un specialist în zona agriculturii și s-a intersectat cu zona politică, mai ales în ramura consultativă.

Adrian Rădulescu (66 de ani), unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din România, a încetat din viață la 66 de ani, după ce a ajuns în stare gravă al spital, iar organele i-au cedat unul după altul. Era președintele Asociației Fermierilor din România și a făcut parte din echipa de consilieri a președintelui Traian Băsescu. L-a consiliat pe fostul șef al statului pe probleme legate de agricultură.

Andrei Rădulescu a absolvit Facultatea de Horticultură în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București

Adrian Rădulescu era un specialist în acest domeniu. A absolvit Facultatea de Horticultură în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București (USAMVB), în anul 1983.

În perioada 2001-2007 a trecut în mediul privat

Apoi, timp de cinci ani, până în 1988 a fost șef de fermă la IAS Mogoșoaia. În perioada 1989 – 1990 a ocupat funcția de inginer-șef și președinte la CAP Buftea. După Revoluție a intrat în politică și a devenit membru al Frontului Salvării Naționale (FSN). Apoi, între 1990 – 1991, a fost directorul Societăților Comerciale cu Capital de Stat București-Ilfov, fostul Trust IAS București.
Apoi, a lucrat în mediul privat până în anul 2007. La acea vreme a fost numit director de cabinet al lui Dacian Cioloș, ministru al Agriculturii în cabinetul lui Călin Popescu Tăriceanu. A fost și membru al Partidului Mișcarea Populară (PMP).

A fost și moderator al emisiunii „Viața Satului” de la TVR. A ocupat și funcția de secretar de stat și consilier prezidențial

De asemenea, și-a trecut în CV și funcția de secretar de stat, și pe cea de consilier prezidențial, tot în zona în care era specialist. A fost președinte al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). În perioada 2001 – 2007 a moderat emisiunea „Viața Satului” difuzată de Televiziunea Română.
A fost unul din primii arendași cu acte în regulă de după Revoluție, pornind de la 150 de ha lucrate, ca în perioada de glorie să ajungă la 7.000 de hectar.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: