Cine a avut Covid-19, atenţie! Dovezi ştiinţifice în plină pandemie. E groaznic

Cine a avut Covid-19, atenţie! Dovezi ştiinţifice în plină pandemie. E groaznic

În plină pandemie de coronavirus, concluziile unui studiu efectuat recent de Imperial College din Londra și Ipsos MORI arată că imunitatea celor care au avut Covid-19 nu durează mult timp.

Conform cercetătorilor de la Imperial College din Londra și Ipsos MORI, cei testaţi pozitiv cu noul coronavirus nu trebuie să creadă că au devenit imuni pentru totdeauna. De la caz la caz, imunitatea lor poate dura cel mult câteva luni.

Concluziile au fost extrase în cadrul celui mai mare program de testare a anticorpilor Covid-19, care a implicat 365.000 de participanți din Anglia. S-a constatat astfel că răspunsul anticorpilor variază în funcție de vârsta și simptomele unei persoane.

Cât de rapid scade numărul anticorpilor

Peste 365.000 de adulți s-au testat acasă înțepându-şi degetele timp de 3 luni, pentru a verifica dacă au anticorpi împotriva Covid-19. Cercetătorii au estimat că doar 4,4% dintre adulți au avut o formă de imunitate la Covid-19 în septembrie, deoarece cazurile au început să crească din nou.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit studiului, la 6% dintre participanţii la studiu s-a constatat că au existat anticorpii între 20 iunie și 13 iulie, în timp ce la 4,8% au existat între 31 iulie și 31 august. Între 20 iunie și 28 septembrie, numărul anticorpilor celor care au fost testaţi pozitiv cu Covid-19 a scăzut cu 26,5%.

Constatările sugerează că numărul anticorpilor se reduce în săptămânile sau lunile de după infectare. Rezultatele tuturor celor 3 runde de testare a anticorpilor indică faptul că primul val al epidemiei a avut loc într-o perioadă relativ scurtă, între lunile martie și aprilie.

Totodată, în studiul realizat de Imperial College din Londra și Ipsos MORI s-a constatat că a existat o scădere accentuată a persoanelor care au raportat simptome Covid-19. Cercetătorii au mai aflat că a existat o scădere a numărului celor care au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi la începutul lunii aprilie, la două săptămâni după blocajul național.

S-a descoperit, de asemenea, că persoanele care nu au prezentat simptome Covid-19 sunt susceptibile să piardă anticorpii detectabili mai devreme decât cele care au prezentat simptome. Pierderea anticorpilor a fost mai lentă la cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, comparativ cu cei de peste 75 de ani.

Ce spune ministrul Sănătăţii?

Ministrul Sănătății, Lordul Bethell, a declarat: „Acest studiu condus de Imperial și Ipsos MORI este o piesă critică de cercetare, care ne ajută să înțelegem natura anticorpilor Covid-19 în timp și să ne îmbunătățim înțelegerea despre virusul în sine.

Ne bazăm pe acest tip de cercetare importantă pentru a completa răspunsul nostru continuu la boală, astfel încât să putem continua să luăm măsurile corecte la momentul potrivit. De asemenea, este important ca toţi să știe ce înseamnă acest lucru pentru ei.

Acest studiu va ajuta în lupta noastră împotriva virusului, dar testarea pozitivă a anticorpilor nu înseamnă că sunteți imuni la Covid-19. Indiferent de rezultatul unui test de anticorpi, toată lumea trebuie să respecte în continuare ghidurile guvernamentale din pandemie, inclusiv distanțarea socială, autoizolarea și obținerea unui test dacă aveți simptome și să vă amintiți întotdeauna: mâinile, fața, spațiul.”

Numărul persoanelor testate pozitiv pentru anticorpi a scăzut treptat în rândul populației, indiferent de tipul de activitate. Numărul lucrătorilor din domeniul Sănătății care au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi nu s-a modificat în timp.

sursa: dailystar.co.uk