Evenimentul Zilei > Actualitate > Cinci locuri unde să mergi când vizitezi Dubaiul
Cinci locuri unde să mergi când vizitezi Dubaiul

Cinci locuri unde să mergi când vizitezi Dubaiul

Când spui Dubai, primele gânduri care-ți vin se opresc la Burj Khalifa (cea mai înaltă cladire din lume). Iar următoarele te duc prin magazinele care promovează branduri de lux din industria modei. Însă, sunt multe alte locuri pe care le poți vizita.

De câțiva ani încoace, însă, odată ce destinația a început să fie mai accesibilă ca preț (de la 550 euro de persoană pentru un sejur de o săptămână), agențiile au început să promoveze și alte locuri pe care un turist ar trebui să le viziteze dacă merge în Dubai. Iată cinci dintre acestea: 

1. Deșertul

”Desert Safari Dubai”, o excursie care s-ar putea transforma într-una dintre cele mai plăcute experiențe. Deși aici posibilitățile de distracție nu sunt la fel de nelimitate ca în oraș, e musai să bifați câteva.

Așadar, ”o plimbare aventuroasă” cu jeep-urile pe dunele de nisip, urmată de un spectacol cu dansuri tradiționale vă vor desprinde, cel puțin pentru câteva ore, din cotidian. 

Cei care sunt curioși, pot accesa ofertele din site-urile agențiilor. Prețurile pentru o excursie opțională în deșert încep de la 100 de dolari (echivalentul în Dirham – AED). 

2. ”Green planet” 

Specii rare de plante, păsări și insecte sunt adunate laolaltă într-o clădire cu design futurist (așa cum sunt foarte multe clădiri din Dubai) aflată chiar în centrul orașului. 

”Green planet” este o atracție atât pentru adulți, cât mai ales pentru copii, datorită poveștilor despre păsări și insecte pe care angajații locului le prezintă cât mai cuprinzător posibil. 

Prețul pentru un bilet este de 95 AED (dirhami) pentru un adult și 70 AED pentru copii (3 – 12 ani).

3. ”The Dubai Mall Aquarium”

Și tot în centrul orașului, mai exact în interiorul Dubai Mall, se află unul dintre cele mai interesant realizate acvarii. Turiștii formează des cozi uriașe la casa de bilete, așa că îți va fi imposibil să nu-l vezi.

Acvariul este amenajat pe mai multe nivele, cu o sumedenie de pești de toate formele și mărimile, încercând să redea cât mai clar diversitatea care există în mări și oceane. 

Un bilet de intrare costă de la 100 de AED de persoană, în funcție de ce îți dorești să vezi. 

4. ”IMG Worlds of Adventure”

Și dacă tot te afli în Dubai, pentru ”senzații tari”nu rata acest parc construit relativ aproape de oraș, cu majoritatea distracțiilor aflate în interior, sub o imensă cupolă.  Locul este colorat și amenajat cu tot felul de mașinării, cu roller coastere și experiențe în 5D.

Odată ce-ai intrat aici, te vei simți ca într-un mic orășel, în care restaurantele se găsesc la tot pasul. Și nici nu e de mirare, zilnic peste 220 de bucătari șefi pregătesc tot felul de mâncăruri.

Un bilet de intrare în acest loc costă 245 de AED pentru adulți și 225 AED pentru copii. 

5. ”Legoland Dubai” 

Aflat puțin mai departe de oraș decât  ”IMG Worlds of Adventure”, Legoland chiar este o curiozitate. De ce? Pentru că nu oriunde vezi înșirat în fața ta un oraș întreg în miniatură, construit piesă cu piesă. La care se adaugă tot felul de distracții pentru adulți și copii. 

Însă, înainte de a-i face o vizită, nu uita să te informezi cu starea vremii. Aici, chiar și o ușoară furtună de nisip ți-ar putea crea disconfort și chiar ți-ar putea afecta sănătatea dacă nu ești echipat cu o mască ușoară în zona gurii și ochelari pentru protecție. 

Prețul pentru o intrare este de 210 AED, atât pentru adulți, cât și pentru copii.